DNK trag NA JELENI pripada nepoznatom muškarcu, NE ZORANU? NAJNOVIJI PREOKRET U ISTRAZI!
DNK trag pronađen na Jeleninom vešu pripada nepoznatom muškarcu, Foto: Dragan Kadić

misterija ubistva pevačice iz borče

DNK trag NA JELENI pripada nepoznatom muškarcu, NE ZORANU? NAJNOVIJI PREOKRET U ISTRAZI!

Iz opisa može da se izvede zaključak da je ubica povukao žrtvu za donji deo trenerke i, uz cimanje, pokidao joj donji veš

Objavljeno: 09:56h

Ključ ubistva Jelene Marjanović krije se u DNK tragu koji je ostao na njenom donjem vešu i ranfli na trenerci, a pripada nepoznatom muškarcu.

U obdukcionom zapisniku, u koji su "Novosti" imale uvid, opisane su bele tange koje je imala na sebi, uz dodatno pojašnjenje da je prednji međunožni deo gaćica poprečno raskidan na spoju sa zadnjom stranom gaćica.

Jelena Marjanović je zverski ubijena
Jelena Marjanović je zverski ubijena foto: Privatna arhiva

Iz ovakog opisa može da se izvede zaključak da je ubica povukao žrtvu za donji deo trenerke i, uz cimanje, pokidao joj donji veš. Ono što dodatno daje misteriju svemu tome jeste biološki trag koji je izolovan, a koji do danas nije identifikovan.

Jelenin suprug Zoran Marjanović optužen je 9. febuara ove godine da je 2. aprila 2016. na kanalu na nasipu u borčanskom naselju Crvenka na trenutak ostavio svoje dete i ubio ženu, a potom se vratio ćerki.

Zoran Marjanović je optužen da je 2. aprilaubio suprugu Jelenu
Zoran Marjanović je optužen da je 2. aprilaubio suprugu Jelenu foto: Dragan Kadić

- DNK Zorana Marjanovića nije pronađen na njoj, kao ni ostalih članova porodice - navode advokati odbrane Stefan Jokić i Aleksandar Zarić. - Policija je uradila mnogobrojna veštačenja. Reč je o dvadesetak nama nepoznatih ljudi od kojih je uzet biološki trag. Ipak, do danas se on i dalje vodi kao N. N., odnosno nije pronađen muškarac čiji je DNK ostao na Jeleninoj odeći.

Prema rečima naših sagovornika, pored ovoga, veštačen je i jedan "jugo", ali i izvesno taksi vozilo "opel askona", u potrazi za osumnjičenim. Ali to nije dalo rezultate.

- Zahtevamo uvod u spise, jer smatramo da se dokazima manipuliše - kaže advokat Zarić. - Ni u krivičnoj prijavi, a ni u optužnici, koju, doduše, još nisam dobio jer dugo "putuje", niko ne objašnjava odakle Jelenina krv sa obe strane kanala na mestu gde je pronađena. Kanal je na tom delu širok dva metra, a voda je bila duboka metar. S druge strane kanala je ostao i delimičan otisak obuće, čiji vlasnik do danas nije pronađen. Smatramo da je to ubica, koji je morao da bude poprskan Jeleninom krvlju, ostavio tragove sa druge strane kanala bežeći sa mesta zločina.

Posebna priča su video-zapisi kamera porodične kuće Jahović, koja se nalazi blizu mesta gde je pronađeno telo Jelene Marjanović. U spisima se pominje leva, ali ne i desna kamera, koja snima deo nasipa gde su morali da budu viđeni Jelena, Zoran i mala Jana.

Telo Jelene Marjanović - 3D rekonstrukcija
Telo Jelene Marjanović - 3D rekonstrukcija foto: Centar za forenzička istraživanja doo Novi Sad

- Imamo sumnje da je na tom video-zapisu zabeleženo nešto što istrazi verovatno nije išlo naruku - kaže advokat Zarić. - Zato nama i ne daju taj dokaz, jer bismo ga mi iskoristili za odbranu.

OPTUŽNICA

Pravni tim Zorana Marjanovića, koji u ovom trenutku čine četiri advokata, najavljuje i pisanje odgovora na optužnicu, čim je svi dobiju. Svako od njih napisaće svoj prigovor sudu, koji posle toga treba da odluči da li on ima osnova. Sud, posle razmatranja svih akata, može da potvrdi ili da vrati optužnicu na doradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.