UROŠ (9) se ubio, a CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NIJE ZNAO DA 2 GODINE NE ŽIVI S MAJKOM! Ovo nije jedini slučaj da smo se pitali - ČEMU SLUŽE SLUŽBE?!
Foto: Vladimir Šporčić

PRED ŠALTEROM ZA UBISTVO

UROŠ (9) se ubio, a CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NIJE ZNAO DA 2 GODINE NE ŽIVI S MAJKOM! Ovo nije jedini slučaj da smo se pitali - ČEMU SLUŽE SLUŽBE?!

Ovo je još jedna od nezgoda u kojima su sve oči uprte u Centar za socijalni rad, a ono što je najtužnije jeste - ovaj slučaj nije usamljen

Objavljeno: 15:01h

Uroša Dragojlovića (9) iz sela Skela, koji je izvršio samoubistvo, više nema, a od vikenda za ovu nesreću gotovo svi traže krivca.

Prvo logično postavljeno pitanje jeste kako je moguće da nadležni gradski centar nije znao da je Uroš dete bez roditeljskog staranja. Naime, oni nisu bili upoznati sa činjenicom da je Uroša Dragojlovića (9) iz sela Skela kod Obrenovca, koji se za vikend obesio u šupi u dvorištu porodične kuće, ostavila majka Bajra. Centar je u evidenciji, kako su rekli medijima, imao porodicu nakon što je dečaku poginuo otac Miroslav Dragojlović (25). Ipak, oni nisu bili upoznati, već pune dve godine, da se majka nesrećnog dečaka i još tri devojčice se preudala i da živi sa novim mužem u Bosni, i da je dečak ostao da živi sa bakom i dekom.

Uroš je inače ostao u Skeli sa babom i dedom jer majka nije imala novca da mu sredi pasoš kako bi dolazio kod nje i sestara u BiH.

Akcenat ove priče svakako je na nadležnima, koji nisu imali uvid u to da je dete "ostalo" i bez drugog roditelja. Ovo je još jedna od nezgoda u kojima su sve oči uprte u Centar za socijalni rad, a ono što je najtužnije jeste - da ovaj slučaj nije usamljen.

*Marko Nikolić (43), monstrum koji je pred Centrom za socijalni rad zaklao svoju suprugu Maju Đorđević, sina Mihaila (3) je rukama prethodno gušio na Banjičkom groblju. Mrtvo dete doneo je u Centar za socijalni rad i bacio ga pred suprugu od koje se razvodio. A onda je nasrnuo na nju i izbo je nožem više od 50 puta!

Strahovi pokojne Maje Đorđević za svoju bezbednost naišli su na nerazumevanje Centra za socijalni rad u Rakovici, o čemu svedoči dopis koji su dostavili Zaštitniku građana iz aprila 2016. godine, gde navode da „postoji nizak rizik od ispoljavanja nasilja Marka Nikolića u odnosu na bivšu nevenčanu suprugu“.

Marko Nikolić, monstrum iz Rakovice i Maja Đorđević, njegova žrtva
Marko Nikolić, monstrum iz Rakovice i Maja Đorđević, njegova žrtva foto: Printscreen/Facebook/Maja Đorđević

Centar za socijalni rad u Rakovici Nikoliću je dozvolio da viđa dete svake srede od 9 do 15.30 jer, navodno, u bolnici jesu uradili nalaze, ali nisu dali konačan zaključak?!

Iako su do tada proživljavali torture, gledali scene nasilja, čupanje kablova od računara, lomljenje inventara u njihovoj instituciji koje im je priređivao Marko Nikolić, radnici Centra za socijalni rad u Rakovici, kao i obično, zanemarili su sve i u još jednom u moru izveštaja napisali kontradiktoran stav o njegovom postupanju, da bi se ceo slučaj okončao monstruoznim ubistvom Maje Đorđević (38) i Mihaila (4) ispred pomenutog Centra.

Marko Nikolić, monstrum iz Rakovice i njegove žrtve
Marko Nikolić, monstrum iz Rakovice i njegove žrtve foto: Printscreen/Facebook/Maja Đorđević

U dokumentu koji je Centar za socijalni rad dostavio Zaštitniku građana stoji da je njihov stručni tim procenio da postoji odsustvo motivacije Maje Đorđević da se realizuje kontakt malog Mihaila sa njegovim ocem. Kako stoji u njihovom obrazloženju, njen stav zasnovan je na tome da ona ne želi da omogući kontakte dečaka i oca.

*Još jedan slučaj dogodio se u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, gde je muž Milan Lovrić ubio suprugu Olgu. Te srede, 5. jula ove godine, Lovrić je, nakon što je decu i Olgu video u Centru za socijalni rad, nasrnuo na ženu prilikom izlaska iz zgrade i počeo da je udara kamenom u glavu, dok su prestravljena deca pokušavala da ga spreče u tome i preklinjala ga da prestane.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević tom prilikom rekla je da u tom slučaju nije urađena dobra procena stručnjaka i da ne treba po svaku cenu određivati da očevi viđaju decu i kada je nasilje evidentno.

Olga i Milan Lovrić
Olga i Milan Lovrić foto: Kurir

Ona je, gostujući na RTS, istakla da je muž na Novom Beogradu u holu Centra za socijalni rad ubio svoju žena „ona je vrištala, niko vrata nije otvorio da vidi o čemu se radi, naglasivši da je period razvoda i neposredno posle njega posebno kritičan, da nasilnici postaju još agresivniji, ali da nema utisak da to imaju u vidu centri za socijalni rad kada donose odluke.

(S. T. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.