ŠOKANTNA IZJAVA TUŽILACA: Osveta Luki Bojoviću planirana u zatvoru!
Luka Bojović na suđenju u Španiji, Foto: Fonet

Da li je moguće!?

ŠOKANTNA IZJAVA TUŽILACA: Osveta Luki Bojoviću planirana u zatvoru!

Komunicirali su posredstvom branilaca koje je angažovao i plaćao pokojni Šaranović. Još 2011. odlučili su da se osvete Luki Bojoviću kada izađu iz zatvora i da preuzmu kriminal u Crnoj Gori – rekao je tužilac.

Objavljeno: 15:02h

Milenko Mandić, zamenik tužioca za organizovani kriminal juče je u završnoj reči ocenio da je tužilaštvo dokazalo krivicu optuženih za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, 2013. kao i druga krivična dela za šta ih tereti optužnica.

– Miloš Delibašić i pokojni Slobodan Šaranović organizovali su kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Saša Cvetanović, Slaviša Novaković, Goran Bojanić i Ratko Koljenšić. Iskazi Vojnovića iz istrage, kao i na suđenju u svojstvu okrivljenog svedoka, potvrđuju da je ova grupa zajednički delovala još od 2005. pa do 2013. godine kada su planirali da ubiju ljude bliske Luki Bojoviću, kako bi se osvetili za smrt Branislava Šaranovića, ubijenog 2009. godine – kazao je tužilac.

milos delibasic ispred palate pravde , osumnjicen za ubistvo nikole bojovica
milos delibasic ispred palate pravde , osumnjicen za ubistvo nikole bojovicafoto: Dragana Udovičić

On je naglasio da je utvrđeno da su optuženi ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića i detaljno analizirao pojedinačne uloge svakog od njih u ovim zločinima. Tužilac je naveo da je dokazano da su okrivljeni planove o likvidacijama pravili još dok su bili u zatvoru zbog pljačke „Izrael dajmond centra”.

– Komunicirali su posredstvom branilaca koje je angažovao i plaćao pokojni Šaranović. Još 2011. odlučili su da se osvete Luki Bojoviću kada izađu iz zatvora i da preuzmu kriminal u Crnoj Gori – rekao je tužilac.

Za Delibašića tužilac je tražio kaznu ne manju od 30 godina. Za Vojnovića, svedoka okrivljenog tužilac je tražio jedinstvenu kaznu od 10 i po godina zatvora, kako je utvrđeno sporazumom o svedočenju. Za Novakovića, Cvetanovića i Koljenšića tužilac je takođe tražio kazne od najmanje 30 godina.

Za Gorana Bojanića, optuženog za zločinačko udruživanje, zatražena je kazna od četiri godine zatvora. Za krivično delo ubistva zaprećena je kazna i do 40 godina zatvora.

(Espreso.co.rs / Politika )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.