HAJDE DA OTKOPAMO TATU, SAMO DA GA ZAGRLIM! Rečenica Uroša (9) koji se ubio pokazuje KOLIKO JE PATIO ZA OCEM (FOTO)
Srce dečaka nije izdržalo tugu, Foto: Vladimir Šporčić

tuga do neba

HAJDE DA OTKOPAMO TATU, SAMO DA GA ZAGRLIM! Rečenica Uroša (9) koji se ubio pokazuje KOLIKO JE PATIO ZA OCEM (FOTO)

Uroš bio dobar učenik, da u školi nikada nije imao problema, ali da je patio zbog oca i da je s vremena na vreme pričao o tome.

Objavljeno: 15:02h

Devetogodišnji Uroš Dragojlović ubio se u subotu po podne u šupi porodične kuće u selu Skela. Dečak nije mogao da prežali smrt oca, koji je poginuo u udesu pre tri i po godine

Često je tugovao za ocem, ali je u subotu bio dobro raspoložen. Igrao se, pio sokić i jeo kolače. Po podne je rekao da ide da se igra i da će u komšiluk kod rođaka da ode da gleda crtaće. Ništa, ali baš ništa nije ukazivalo na zlo koje će nas snaći.

Ovako započinje ispovest Sabina Dragojlović, baka devetogodišnjeg Uroša, koji se u subotu po podne obesio u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Skela kod Obrenovca.

Našao ga zet

- Bilo je 22 sata kada sam shvatila da Uroša nema. Rekla sam suprugu da ga potraži jer je već bilo kasno. Nigde ga nije bilo!

U prvom trenutku sam pomislila da ga je neko kidnapovao. Svašta mi je prošlo kroz glavu - da će ga neko ubiti ili da su ga odvezli negde i bacili... Krenuli smo u policiju da prijavimo nestanak kada nas je zet zvao da se vratimo - priča uplakana žena.

Dečaka obešenog pronašao zet
Dečaka obešenog pronašao zetfoto: Vladimir Šporčić

Njen suprug Milić Dragojlović kaže da je Uroša našao njihov zet.

- Popeo se na sto, vezao kanap za gredu i stavio ga sebi oko vrata. Ko bi pomislio da će mu tako nešto ikada pasti na pamet - priča jecajući od bola nesrećni deda dok stoji pored stola na koji se mališan popeo.

Baka Sabina objašnjava da je Uroš bio dobar učenik, da u školi nikada nije imao problema, ali da je patio zbog oca i da je s vremena na vreme pričao o tome.

- Znao je da dođe do mene, legne mi u krilo i priča kako mu tata nedostaje. Urošev tata, moj sin Miroslav, nastradao je u saobraćajnoj nesreći pre tri i po godine. Uroš ga nikad nije prežalio. Skoro mi je rekao: „Hajde, baba, da poteramo kolica na groblje, da otkopamo tatu da ga zagrlim i izljubim, pa ćemo ponovo da ga zatrpamo. Mnogo mi nedostaje.“ Onda je počeo da plače - jedva priča očajna žena dok se guši u suzama.

DEDA POKAZUJE GREDU O KOJU SE MALIŠAN OBESIO
DEDA POKAZUJE GREDU O KOJU SE MALIŠAN OBESIOfoto: Vladimir Šporčić

Imao tri sestre Uroš je imao tri sestre. Bliznakinju, jednu stariju godinu dana od njega i treću, koja ima sedam godina.

- Uroševa majka se preudala pre dve godine i otišla u Bosnu. Drugu godinu zaredom sve tri devojčice je za raspust vodila kod nje u Kalesiju, ali ne i Uroša. Uroš je molio da i njega povede i da mu izvadi pasoš, ali ona to nije stigla. Pre nekoliko dana odvela je devojčice i danas je trebalo da ih vrati. Uroš je bio tužan jer nije mogao da ide s njima - priča nesrećna baka.

ANALIZA Stručnjaci o mogućim razlozima samoubistva kod dece i mladih

STRES I OTUĐENOST MOGU BITI OKIDAČ

Ideja o suicidu, nažalost, rasprostranjena je i među mladima, a okidači mogu biti različiti. Na takvu odluku često može uticati i razor porodice, nasilje u porodici i razni problemi.

- Iako pri pomenu suicida obično ne razmišljamo o deci kao nekome ko bi suicidu pribegao, bitno je imati u vidu da je i to moguće. Kao i kod većine fenomena, i ovde uzrok možemo tražiti u brojnim faktorima, te je samim tim teško precizno ga odrediti. Ipak, literatura na ovu temu govori o prisutnosti događaja poput duge izloženosti konfliktima, proživljavanja stresnog događaja, socijalnih problema, osećaja izolovanosti i otuđenosti i slično - kaže Radić iz Centra za prevenciju samoubistava Srce.

Otac poginuo u sudaru

NASTRADAO NA MOTORU SA PRIJATELJEM

Dečakov otac Miroslav Dragojlović (24) nastradao je 9. juna 2014. zajedno sa Zoranom Nikolićem (34) iz Ušća, kada su se motociklom „kavasaki“ sudarili s automobilom. Dvotočkašem je upravljao Dragojlović. Prema jednoj verziji, nesreća se dogodila kada se vozač automobila isparkiravao iz dvorišta i tada je motor naleteo na njega, a prema drugoj, automobil je stajao nasred puta.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.