POLIGRAF POKAZAO DA MARJANOVIĆI SVE ZNAJU O JELENINOM UBISTVU I DA SU LAGALI: Inspektori potvrdili krajnje dokaze u slučaju UBISTVA
Poligraf otkrio da cela porodica Marjanovića zna ko je ubio Jelenu, Foto: Damir Dervišagić

potvrđeno

POLIGRAF POKAZAO DA MARJANOVIĆI SVE ZNAJU O JELENINOM UBISTVU I DA SU LAGALI: Inspektori potvrdili krajnje dokaze u slučaju UBISTVA

Inspektori su na osnovu toga zaključili da je cela Zoranova porodica znala skoro sve, ili apsolutno sve o Jeleninom ubistvu

Objavljeno: 18.02.2018. 22:00h

Detektor laži pokazao da Zoran zna ko je ubica. Njegov otac Vladimir lagao kad je tvrdio da nije bio na nasipu u Borči u vreme Jeleninog ubistva. Milica, supruga Zoranovog brata Miloša, takođe zna ko je ubica

Skoro svi članovi porodice Marjanović - Zoran, njegovi roditelji i snaja - pali su na detektoru laži tvrdeći da ne znaju ništa o ubistvu Zoranove supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016!

Poligraf je prošao jedino Zoranov brat Miloš, ali je utvrđeno da je tokom ispitivanja bio na sedativima!

Poligrafska ispitivanja Marjanovića, čije rezultate ekskluzivno objavljuje Informer, obavljena su u aprilu 2016, u danima nakon Jeleninog ubistva!

Inspektori su na osnovu toga zaključili da je cela Zoranova porodica znala skoro sve, ili apsolutno sve o Jeleninom ubistvu.

Međutim, pošto sud ne priznaje rezultate sa detektora laži, policajci nisu mogli da pohapse sve Marjanoviće bez fizičkih dokaza!

Poligraf otkrio da cela porodica Marjanovića zna ko je ubio Jelenu
Poligraf otkrio da cela porodica Marjanovića zna ko je ubio Jelenu foto: Kurir

Sumnjiv od početka
 

Kako smo saznali od izvora iz istrage, prvi je na poligrafu saslušan Zoran, i to 3. aprila 2016, odmah nakon što je Jelenino unakaženo telo pronađeno na dnu kanala u Borči.

Zoran je već tada bio sumnjiv inspektorima, pa je odlučeno da bude ispitan na poligrafu. Međutim, bilo je očigledno da je pod sedativima. Kada su mu postavljena pitanja zna li ko je ubica i ima li nekakva saznanja o samom zločinu, Zoran je to negirao, ali je poligraf odreagovao i pokazao da on laže.

Bilo je očigledno da pokušava nešto ili nekog da sakrije. Ipak, zbog činjenice da je bio pod sedativima, odlučeno je da se narednog dana, 4. aprila 2016, ponovi poligrafsko ispitivanje - objašnjava izvor Informera. 

Zoran je, kaže on, prihvatio da ponovo ode na detektor laži, ali ovog puta nije bio pod sedativima.
 

- Tokom tog drugog ispitivanja bio je potpuno smiren i poligraf nije reagovao. Na osnovu odgovora koje je Zoran dao, stručnjaci su zaključili da je on ili govorio istinu kad je tvrdio da ne zna ništa o ubistvu, ili je prikriveni psihopata, potpuno bez empatije. Takvi ljudi su u stanju da prevare poligraf - ispričao je naš sagovornik.
 

Što se tiče Zoranovih roditelja Vladimira i Zorice, pozvani su na poligraf desetak dana nakon Jeleninog ubistva.


 

Zorica Marjanović
Zorica Marjanović foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Zorica Marjanović

- Vladimir je pre poligrafskog ispitivanja bio prilično nervozan. Pao je na dva pitanja. Prvo je bilo: "Da li je u kritičnom vremenu, kada je Jelena ubijena, bio na nasipu u Borči?" Drugo pitanje je bilo: "Da li je on svojim vozilom pratio "mercedes" u kom su bili Jelena, Zoran i njihova ćerka Jana, kad su se uputili do nasipa u Borči?" Vladimir je na oba pitanja tvrdio da nije, ali je poligraf pokazao da laže, što znači da je u vreme ubistva bio na nasipu, a ne u kući, kako je rekao na saslušanju - rekao je izvor iz istrage.

Zorica je, prema njegovim rečima, odbila poligraf, navodno da joj ta mašina ne bi poremetila energiju kojom "leči" ljude (Zorica je u međuvremenu, na leto 2016, osuđena na godinu dana uslovne kazne zbog bavljenja nadrilekarstvom).

- Međutim, ona na saslušanju u policiji nije znala da kaže ko je gde bio od Marjanovića u trenutku ubistva. Sva se zbunila, bila je nervozna i delovalo je kao da nekog ili nešto krije - rekao je izvor iz istrage.

Uroš bio maloletan
 

Zanimljivo je da je na poligrafu na dva ključna pitanja pala i Zoranova snaja Milica, supruga njegovog brata Miloša, piše Informer. 
 

- Milica je pala na direktnim pitanjima: "Da li imate saznanja ko je ubica" i "Da li imate bilo kakva saznanja o tom događaju". Dakle, poligraf je pokazao da je lagala da ne zna ko je ubica. S druge strane, njen muž Miloš je prošao na poligrafu, na apsolutno sva pitanja, ali je utvrđeno da je bio po sedativima dok je odgovarao, kao i njegov brat Zoran na prvom ispitivanju - rekao je naš izvor.

Uroš Marjanović, Zoranov sin
Uroš Marjanović, Zoranov sin foto: Dragana Udovičić

Uroš Marjanović, Zoranov sin iz prvog braka, nije bio na poligrafskom ispitivanju jer je u to vreme bio maloletan (17) i samim tim nepodoban za to.

Podsetimo, glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo je njen muž Zoran. On je uhapšen 15. septembra 2017, a Više tužilaštvo ga je nedavno optužilo za teško ubistvo, za šta mu preti do 40 godina zatvora (vidite okvir). E. I.


 

Šta piše u optužnici Višeg tužilaštva?

Više tužilaštvo podiglo je 9. februara optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine.
 

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom.

Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na 1.000 metara od mesta gde su parkirali automobil. Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa na travnatu površinu, između nasipa i kanala, a zatim ju je najpre nekim oštrim predmetom ubo u lakat i u vrat.

Jelena je počela da beži paralelno sa kanalom, pri čemu joj ispadaju desna patika i mobilni telefon, a zatim i gumica za kosu. Ona potom skreće ka kanalu, a Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji deo trenerke.

Jelena tad ulazi u kanal, a Zoran joj stojeći na obali metalnom šipkom, najverovatnije vrhom pajsera, zadaje još osam smrtonosnih udaraca u glavu.

Jelena umire u kanalu, udišući vodu. Jelenin leš je sutradan, 3. aprila 2016. oko podneva, nađen u kanalu i počela je opsežna istraga koja traje više od 22 meseca.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media