SA ŽENOM DRŽAO 37 MIGRANATA U KUĆI: Uhapšeni taksista  POZNAT PO MUTNIM RADNJAMA
Uhapšeni krijumčari migranata, Foto: Profimedia

užas!

SA ŽENOM DRŽAO 37 MIGRANATA U KUĆI: Uhapšeni taksista POZNAT PO MUTNIM RADNJAMA

Policija je u kući našla 37 ilegalnih migranata, i to 30 državljana Iraka, dva Avganistana, dva iz Bangladeša, dva iz Irana i jednog iz Sirije

Objavljeno: 15:04h

Taksista Bata Dobrijević (61) i njegova supruga Vesna (61) uhapšeni su u akciji beogradske policije u kojoj je u njihovim prostorijama, u Mirijevskom bulevaru 7A, nađeno čak 37 ilegalnih migranata.

Supružnicima Dobrijević određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Njih dvoje su osumnjičeni za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a kazna predviđena zakonom za to je od jedne do osam godina zatvora.

Policija je u kući našla 37 ilegalnih migranata, i to 30 državljana Iraka, dva Avganistana, dva iz Bangladeša, dva iz Irana i jednog iz Sirije. Prema saznanjima "Blica", svi migranti su izrazili nameru da podnesu zahtev za azil. Posle toga su smešteni u prihvatilište za azilante.

Komšije ilegalnog svratišta za migrante juče su bili u šoku. Niko nije ni slutio da se iza zatvorenih vrata naizgled napuštene kuće krije toliki broj izbeglica.

Kuća u kojoj su skrivani migranti
Kuća u kojoj su skrivani migranti foto: Printscreen/Google Maps

- Od vas smo prvi put čuli za to. Nikad nam nije palo na pamet da se tako nešto dešava. Viđali smo migrante, ali jednog, dva i ne tako često. Prosto bi prošli ovuda. U životu ne bih rekla da su se krili unutra - priča jedna od komšinica koja stanuje u blizini.

Da stvar bude bizarnija, preko puta kuće u kojoj su skrivani migranti nalazi se tržni centar.

Dobrijević, inače, ima registrovanu firmu za prevoz putnika, ranije je radio kao taksista, a sada kombijima prevozi putnike i robu, kako je navedeno u opisu firme.

On je, inače, i ranije imao problema zbog migranata. Naime, u junu 2015. on je sa još 200 taksista bio na udaru policije zbog prevoza migranata iz Beograda do Kanjiže. Svim taksistima tada su i oduzeta vozila i sprečen je njihov dalji rad zbog sumnje da su nelegalno prevozili migrante. Međutim, Dobrijević je tada ispričao za medije da je on uredno, legalno prevozio migrante iz Beograda do autobuske stanice do Kanjiže.

- Nismo uradili ništa loše niti protivzakonito, a kamoli tako teško krivično delo kao što je krijumčarenje ljudi - rekao je tada Dobrijević.

Na adresi na kojoj je policija zatekla migrante registrovano je preduzeće „Eurobata“. Direktor firme je Vesna Dobrijević, a odgovorno lice je Bata Dobrijević. U opisu posla ove firme navedeno je da kombijima prevoze robu ili putnike.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.