MALU JANU UZIMAJU OD ZORANOVE PORODICE: Biće još NOVIH hapšenja, dolazi do totalnog preokreta!
Zoran Marjanović, Foto: Dragan Kadić

ubistvo jelene marjanović

MALU JANU UZIMAJU OD ZORANOVE PORODICE: Biće još NOVIH hapšenja, dolazi do totalnog preokreta!

Privremena briga o devojčici poverena Zoranovom rođenom bratu Milošu.

Objavljeno: 15:04h

Ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović, Jana (7) mogla bi da bude odvedena iz porodične kuće u Borči ukoliko stručnjaci Centra za socijalni rad, koji ima starateljstvo nad devojčicom, procene da posle podizanja optužnice protiv njenog oca Zorana ova porodica više nije dobro okruženje za nju, saznaje Kurir.

Privremena briga o devojčici poverena Zoranovom rođenom bratu Milošu.

Sagovornik Kurira napominje da dosta toga zavisi i od mogućeg hapšenja Zoranovih saučesnika u zločinu. U kući u Borči, mala Jana, podsetimo, živi sa stricem, njegovom ženom Milica, babom Zoricom i dedom Vladimirom.

- Socijalni radnici nekoliko puta su razgovarali s Janom i ona je uvek na pitanje gde želi da živi odgovarala da hoće da ostane kući jer čeka da joj se tata vrati. Njihova procena je zbog toga da je za dete najbolje da ostane u okruženju porodice - kaže izvor Kurira.

Preporuka radnika centra, posle prve posete ocu u pritvoru, bila je da devojčicu više ne vode u Centralni zatvor. Uz njihovo odobrenje, nedavno je, na njen rođendan, stric Miloš još jednom vodio u posetu.

- Vodiće se računa pre svega o interesima deteta - kaže sagovornik.

Zoranu je, podsetimo, starateljstvo nad Janom oduzeto 10. oktobra 2017, nepunih mesec dana nakon što je uhapšen. Prethodne nedelje, protiv njega je podignuta optužnica koja ga tereti da je pre skoro dve godine Janu ostavio samu na nasipu, ubio suprugu Jelenu i njeno telo bacio u kanal u Crvenki, a potom se vratio kod devojčice.

Posle hapšenja, Zoran je predložio Janu za svedoka:

- Nijednog trenutka se nisam odvajao od Jane . Dete može o tome da posvedoči, ona sada ima šest godina i pamti sve - rekao je Marjanović.

Njegov branilac, advokat Nikola Dumnić, rekao je za Kurir da tužilaštvo nije prihvatilo da Jana bude saslušana kao svedok.

- Tužilaštvo je odbilo predlog da se dete, koje je sve vreme bilo s ocem, ispita kao svedok sa usmenim obrazloženjem da se na taj način izbegava njegova viktimizacija, iako je policija u više navrata saslušavala dete kao svedoka upravo po nalogu tužilaštva. Možemo opravdano očekivati i pritisak na Centar za socijalni rad u cilju oduzimanja deteta porodici - kaže Dumnić.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da slučaj ubistva pevačice polako dobija epilog.

- Policija je svoj deo posla uradila. Da li će biti novih osumnjičenih, o tome će odlučiti tužilaštvo - rekao je Stefanović.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.