Oliver Ivanović prijavio BIA ko mu preti! DA LI JE LIDER SDP ZNAO DA SLEDI NEŠTO STRAVIČNO?
Foto: Profimedia

upozorio ih je

Oliver Ivanović prijavio BIA ko mu preti! DA LI JE LIDER SDP ZNAO DA SLEDI NEŠTO STRAVIČNO?

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici

Objavljeno: 15:04h

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković izjavila je da je lider GI SDP Oliver Ivanović, koji je ubijen u januaru, ranije prijavio Bezbednosno-informativnoj agenciji ljude od kojih mu je pretila opasnost.

Svoju zabrinutost preneo je i predsedniku Aleksandru Vučiću i međunarodnoj zajednici, dodala je.

Ona je za izdanje dnevnog lista “Danas” od četvrtka kazala da je Ivanović o svojim sumnjama obaestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva, kada je “obilazio sve institucije u Beogradu”.

- Mi danas nemamo nijednu izjavu, recimo, predsednika Srbije, koji je imao informaciju od direktora BIA Bratislava Gašića i njegove službe na koje je ljude Oliver ukazivao. S druge strane priča o čaurama, koje su zbog otisaka prstiju za veštačenje i istragu veoma važne, govori o neozbiljnosti istrage u pogledu želje i opredjeljenja da se istinski dođe do onih koji su umešani u zločin”, kazala je Trajković.

On je kazala da ne očekuje da vlasti Beograda i Prištine “izađu” sa imenima ubica i da ne veruje da će imena umešanih u ubistvo Ivanovića biti poznata dok vladajuće strukture na obe strane ostanu na vlasti, osim ako ne bude prisutan i međunarodni faktor, “što zavisi od njegove zainteresovanosti da i jedne i druge ucenjuje”.

- Vlast u Beogradu drži Tačija i Haradinaja na vlasti. Povezuju ih razni biznisi – transparentni i netransparentni projekti, zbog čega će oni uložiti veći napor da jedni druge sačuvaju. Između njih se nalazi i ta mafija koja je na Severu stvarala taj ambijent i ugrožavala u kontinuitetu Ivanovića kroz fizičko zlostavljanje porodice, paljenje automobila, pretnje i niz stvari o kojima je Oliver govorio - rekla je Trajković.

Ona je dodala da Albanci nemaju mnogo podataka o tome šta se dešava na severu Kosova, jer su postavljene strukture uglavnom srpske i “one izveštaje prosleđuju prema Beogradu”.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici.

Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa lica mesta, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.