UČESTALE RACIJE PO KAFIĆIMA ŠIROM SRBIJE, POLICIJA I ŽANDARMERIJA UPADAJU S HEKLERIMA I FANTOMKAMA! Nismo smeli da pijemo piće, ruke smo držali na stolovima!
Foto: Youtube printscreen

nenajavljeni UPAD

UČESTALE RACIJE PO KAFIĆIMA ŠIROM SRBIJE, POLICIJA I ŽANDARMERIJA UPADAJU S HEKLERIMA I FANTOMKAMA! Nismo smeli da pijemo piće, ruke smo držali na stolovima!

Sve češće akcije, a koji je razlog?

Objavljeno: 15:05h

U većem broju kafića u Srbiji već nekoliko dana unazad sprovode se racije, gosti idu "pod skener", a lokali pretresaju do najsitnijeg detalja.

Naš portal dobio je informacije iz nekoliko beogradskih naselja, ali i od sugrađana iz drugih gradova širom Srbije, da se učestalo u kafićima pojavljuje policija i pravi raciju, ali i da pripadnika MUP-a u civilu ima još više.

Kako priča naš sagovornik iz beogradskog naselja Vidikovac, pre nekoliko noći u tri lokala, koji se nalaze jedan pored drugog, pojavili su se pripadnici Žandarmerije "naoružani do zuba", zajedno s policijom, te ispreturali cele objekte.

- Ušli su oko deset sati uveče. Imali su pancire, heklere i fantomke. Nije bilo nimalo prijatno. Svi smo morali da stavimo ruke na sto, niko nije smeo da pije piće. Na neke devojke koje su sedele do mog stola počeli su da viču, jer su pričale. Neke su izveli ispred i tražili da im pokažu stvari i dokumenta. Svi gosti lokala su legitimisani. Čak su bez dozole pipali stvari koje su visile na čiviluku. Bilo ih je desetak-petnaest, a jedan je imao kameru na glavi. Prevrnuli su ceo lokal. Šank, vodokotlić su otvarali, baš sve. Nakon pola sata su otišli. Samo su izašli - priča naš izvor.

Kako dodaje naš sagovornik, nakon toga su otišli u kafić pored, a posle u još jedan na sledećoj stanici.

Takođe, pripadnici Žandarmerije viđeni su i na Banovom Brdu.

Žandarmerija upada u kafiće
Žandarmerija upada u kafiće foto: Zorana Jevtić

U Borči se slična "akcija" sprovodi još češće, a kako kažu meštani ovog naselja, policajaca u civilu u lokalnim kafićima ima najviše.

- Žandarmerija često upada u kafiće Ili se samo šetkaju okolo. U Borči je dosta kafića skoncentrisano na jednom mestu, tako da ispada da ih ima svuda - kaže naša sagovornica, pa nastavlja:

- Veoma je neprijatno jer ostavljaju utisak da se nešto dešava o čemu običan narod nije obavešten.

Kako saznajemo, slične stvari poslednjih dana zabeleženi se u Smederevu i u Kraljevu. Svako malo neki od ugostiteljskih objekata biva pretresen, a gosti koji se u tom trenutku zateknu tu ostaju zaprepašćeni.

U Smederevu je nedavno pored kafića, sprovedena i akcija u klubovima Maximus i Kej, gde je legitimisano oko 50 osoba kod kojih je pronađeno 10 paketića s kokainom, marihuanom, spidom, jedna kutija s više tableta i jedan šok sprej.

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.