ALBANCI TVRDE: Ovi policajci su ometali istragu oko ubistva Olivera Ivanovića!
Ovi policajci su ometali istragu oko ubistva Olivera Ivanovoća, Foto: Fonet

mnogi će biti iznenađeni!

ALBANCI TVRDE: Ovi policajci su ometali istragu oko ubistva Olivera Ivanovića!

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati

Objavljeno: 14:49h

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je danas da su pripadnici policije Kosova, koji su juče uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović. Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri. Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtev nadležnom sudu za odredjivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage. Prošle nedelje je u prištinskim medijima pisano da Kosovska obaveštajna agencija i Policija Kosova znaju ko je ubica Olivera Ivanovića ali da za sada neće uhapsiti ubicu zbog prikupljanja dodatnih dokaza. Oliver Ivanović je ubijen 16 januara ispred sedišta njegove stranke u severnom delu Mitrovice.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.