Marinac uhapšen u Srbiji saradnik u firmi Klintonovog specijalnog asistenta?
Internet stranica ugašena je nakon što su ih novinari kontaktirali, Foto: Printscreen

ISTRAŽIVANJE

Marinac uhapšen u Srbiji saradnik u firmi Klintonovog specijalnog asistenta?

Firma Rejven militari imala je zvaničnu internet stranicu do juče

Objavljeno: 14:49h

Prema istraživanju Insajdera američki državljanin koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu je Danijel Korbet, bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice Foke. Prema svim informacijama do kojih su došli novinari Insajdera, reč je o istoj osobi koja je zaposlena u američkoj firmi Rejven militari. Suvlasnik ove firme je Džej Futlik, koji je bio specijalni asistent bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Firma Rejven militari imala je zvaničnu internet stranicu do juče, a ugašena je nakon što su ovu kompaniju kontaktirali novinari.

Stranica sajta trenutno izgleda ovako.

foto: Printscreen

Na sajtu se kao jedan od važnijih ljudi navodi i ime Danijel K. S obzirom na to da nam je potvrđen identitet uhapšenog koji se zove Danijel Korbet i da se sve ostale informacije poklapaju nameće se zaključak da je u pitanju ista osoba. Na sajtu je objavljena njegova fotografija gde mu se lice ne vidi jer je praktično maskiran.

U njegovoj radnoj biografiji stoji da je 14 godina bio pripadnik američke jedinice Foke, da je učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, širom sveta vodio akcije od visoke važnosti, učestvovao u rešavanju talačkih kriza.

- Ako vas ikada bude zanimalo koliko je dobar, pitajte ga, i on će vam reći - navodi se u njegovoj biografiji.

Zvaničnih potvrda informacija do kojih je Insajder došao tokom istraživanja još uvek nema niti je moguće dobiti u ovom trenutku. Futlik i Golan nisu odgovarali na poruke novinara Insajdera, a zaposleni u firmi Rejven Sekjuriti nisu odgovorili na pozive za komentar.

foto: Printscreen

Za jednog od suvlasnika kompanije Rejven militari, Džeja Futlika navodi se da je bio specijalni savetnik bivšeg američkog predsednika Klintona za blisko-istočna pitanja, da je učestvovao u brojnim političkim kampanjama, uključujući predsedničku kampanju 1992. kada je radio za Klintona i kampanju kandidata za predsednika Džona Kerija 2004. godine. Futlik je bio i kandidat demokrata za člana američkog Kongresa. Radio je i sa izraelskim premijerom Šimonom Peresom na projektu pomirenja Izraela sa susedima.

foto: Printscreen

Na istom serveru na kom se nalazila adresa sajta firme Rejven militari, registrovan je i sajt očigledno povezane firme Crno Jezero group.

I ovaj sajt od juče je ugašen.

foto: Printscreen

Firma Crno Jezero Group, čiji je osnivač Crno Jezero Invest, registrovana je u Srbiji. Osnovana je 18.4. 2016, a ugašena već 19.7.2017. godine. Direktori ove firme bili su Džej Futlik i Abraham Golan. Golan se u jednom od tekstova američkog istraživačkog portala Mothe Jones pominje kao privatni stručnjak za poslove bezbednosti stacioniran u Ženevi a specijalizovan za poslove obezbeđenja energetskih kompanija u Africi.

Zanimljivo je da je firma Crno Jezero Group registrovana u Srbiji, po svemu sudeći, osnovana namenski jer je, prema dostupnim izveštajima, ukupan prihod ove firme pre gašenja iznosio oko milion dinara.

Bivši marinac u Beogradu uhapšen sa pištoljem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je pre tri dana da je u štek-stanu u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac i da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem. Govoreći o tome da li je spremao atentat, Stefanović je ostao nedorečen uz objašnjenje da ne sme da iznosi mnogo detalja.

- Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim - rekao je Stefanović.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.