POKUŠALI U TOVARIMA PREKO GRANICE: Novi pokušaji švercovanja migranata (FOTO)
Skener na graničnom prelazu Batrovci, Foto: Uprava carine

Još jedan uspeh granične policije

POKUŠALI U TOVARIMA PREKO GRANICE: Novi pokušaji švercovanja migranata (FOTO)

Carinski službenici su tokom poslednjih 10 dana na više graničnih prelaza sprečili pokušaje 36 migranata da u tovarima robe ilegalno pređu državnu granicu. Udaran dan je po svemu sudeći bio 31. januar kada je otkriveno čak 20 migranata.

Objavljeno: 14:35h

Poslednji pokušaj ilegalnih migranata da pređu preko granice dogodio se 1. februara 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Šid. Vozač kamiona vranjskih registarskih oznaka, koji je prevozio auto delove i ambalažu izSrbije ka Francuskoj, rekao je carinicima da sumnja da se u prikolici nalaze migranti. Tokom zajedničke kontrole sa policijskim službenicima u pomenutom kamionu pronađena su četiri državljaninaAvganistana.

Azilanti skriveni u kamionu
Azilanti skriveni u kamionufoto: Uprava carine

Na izlazu istog graničnog prelaza, u sličnim okolnostima i 31. januara ove godine sprečena su još trojica Avganistanaca da granicu pređu ilegalno. Oni su se krili u prikolici kamiona čačanskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstil za auto industriju iz Srbije u Italiju. Vozač kamiona je carinicima prijavio da je primetio tragove na prikolici.

Još dvojica Avganistanaca otkrivena su u prikolici kamiona turskih registarskih oznaka koji je prevozio proizvode od plastike i tekstila iz Turske u Nemačku. Vozač je primetio oštećenje sajle, što je prijavio carinskim službenicima. Oni su u saradnji sa kolegama iz policije obavili kontrolu i pronašli skrivene migrante. Istog dana je kamion bugarskih registarskih oznaka pored jastuka za italijansko tržište prevozio i dva „slepa putnika“ iz Avganistana. Vozač je primetio oštećenje sajle i to prijavio na graničnom prelazu.

Trojica ilegalaca u kamionu
Trojica ilegalaca u kamionufoto: Uprava carine

Takođe, i na izlaznoj strani Horgoša u prikolici kamiona skopskih registarskih oznaka koji je transportovao kablove za auto industriju na relaciji Makedonija – Slovačka, skener je otkrio četiri siluete nalik ljudskim. Reč je o četvorici migranata iz Avganistana, koji su takođe sprečeni u nameri da se prokrijumčare u tovaru.

Istog dana, 31. januara 2018. godine, još 6 migranata iz Avganistana i Pakistana je pokušalo da u šleperu poljskih registarskih oznaka koji je prevozio granulate poliptopilena iz Grčke ka Poljskoj ilegalno pređe granicu sa Mađarskom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.