OVAJ DOKAZ vodi Zorana Marjanovića na robiju!
Jedan dokaz vodi Zorana na robiju, Foto: Nebojša Mandić

pronašli ga!

OVAJ DOKAZ vodi Zorana Marjanovića na robiju!

„Po najnovijoj sudskoj praksi, za optužnicu, ali i za osudu dovoljan je jedan relevantan i kvalitetan dokaz“, tvrdi poznati advokat

Objavljeno: 14:38h

Istraga ubistva Jelene Krsmanović Marjanović (33) privodi se kraju nakon što je u ponedeljak saslušan poslednji svedok i nakon što su u Više javno tužilaštvo stigli nalazi, mišljenja i zaključci proistekli iz brojnih veštačenja.

Kako „Alo!“ saznaje, tužilac ce podići optužnicu već u naredne dve nedelje. Porodica ubijene pevačice, koja je 2. aprila 2016. godine nađena mrtva u kanalu na nasipu Crvenka u Borči, porodica njenog supruga Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo, kao i čitava javnost sa nestrpljenjem očekuju poslednji korak u istrazi, a to je podizanje optužnice.

- Otkako je Jelena nađena mrtva, taj slučaj ne prestaje da okupira pažnju javnosti. Istraga traje već 22 meseca i sve vreme je obavijena misterijom. Mnogo je nejasnoća koje prate taj zločin, koji je kao nijedan do sada okupirao pažnju javnosti - kaže naš sagovornik i dodaje da je vrlo izvesno da ce Više javno tužilaštvo podići optužnicu protiv osumnjičenog u narednih tridesetak dana.

Sagovornici „Alo!“ se slažu da ce tužilac podići optužnicu ukoliko za to bude imao osnova, a advokat Nebojša Milosavljević objašnjava da je dovoljan samo jedan dokaz da bi se optužnica podigla.

- Po najnovijoj sudskoj praksi, za optužnicu, ali i za osudu dovoljan je jedan relevantan i kvalitetan dokaz. Pretpostavljam da se nešto krije u dokazima tužilaštva, u suprotnom bi sve bilo besmisleno - kaže Milosavljević.

On ističe da je apsurdno ne podići optužnicu protiv osumnjičenog Zorana.

- Ovde je problem što svedoci nemaju saznanja o samom ubistvu, tako da je slučaj misteriozan, a verujem da će ostati misteriozan i nakon sudskog epiloga, ma kakav on bio. Moguće je da tužilaštvo ima neke činjenice koje čuva kao taj neophodni dokaz - kaže Milosavljević.

Advokat Borivoje Borović smatra da je u slučaju ubistva Jelene Marjanović istraga od samog početka išla u lošem smeru, da je mesto zločina loše obrađeno, a da bi slučaj mogli da reše svedoci koji nemaju saradnju sa tužilaštvom.

- Nisam imao uvid u taj predmet i nisam upućen u slučaj, ali na osnovu izjava branioca osumnjičenog, samog osumnjičenog, svedoka i onoga sa čime je tužilaštvo do sada izašlo u javnost, deluje mi da će optužnica biti vrlo klimava - rekao je Borović, dok njegov kolega Branislav Tapušković kaže da je u medijima bilo dosta proizvoljnih ocena.

- Da bi se dala ocena u vezi sa tim slučajem, čovek mora da poznaje predmet. Sada niko zaista ne zna činjenice, a dok neko ne vidi čitave spise predmeta, ne može ni da daje ocene, kojima je mesto u sudnici, a ne u medijima - rekao je Tapušković i istakao da će onaj ko podiže optužnicu to uraditi ako ima osnova.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.