LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA VARAO KOGA JE STIGAO! Od PATRIJARHA do svih ostalih, 10 godina je RADIO OVO!
Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšen je zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole, Foto: Fonet / printscreen / Instagram

dolijao...

LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA VARAO KOGA JE STIGAO! Od PATRIJARHA do svih ostalih, 10 godina je RADIO OVO!

Milorad Radovanović (35) uhapšen jer se više od 10 godina predstavljao kao revizor SPC i zaposlen u VBA i MUP, u njegovu priču poverovale najviše starešine u Crkvi i MUP

Objavljeno: 14:43h

Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšen je zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole.

Sumnja se da se Milorad sveštenicima Eparhije šumadijske i SPC, kao i građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve!

Milirad Radovanović
Milirad Radovanović foto: Printscreen / Instagram

Nije vaš, nego naš

Kako saznajemo, Radovanović se više od 10 godina lažno predstavljao i uhapšen je savim slučajno.

- Milorad je ubedio i sveštenike i policajce da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slava u prigradskim naseljima i šumadijskim selima! Bio je u redovnom kontaktu s episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Naime, operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: „Ovaj vaš nam je rekao.“ U čudu, episkop Jovan je odgovorio: „Nije naš nego vaš.“ Tako je klupko počelo da se odmotava - kaže naš sagovornik blizak istrazi i dodaje:

Gradio i crkvu

foto: MUP

- Istraga seže i do Radovanovićevih kontakata u samoj Patrijaršiji. Milorad je navodno vodio delegacije i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, nabavljajući mermer. Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA. Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija. Dalja istraga će utvrditi koliko ima oštećenih u ovom slučaju.

Arsenal u Miloradovom stanu

KRATEŽI, PUŠKE, KARABINI...

foto: MUP

- Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu - saopštio je MUP.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.