GORDANA JE IMALA TRAGIČAN KRAJ: Svirepi ubica OTEO i UBIO bivšu devojku iz LJUBOMORE!
Gordanu Josifović ubio je bivši dečko, Foto: Foto/Kurir

užas

GORDANA JE IMALA TRAGIČAN KRAJ: Svirepi ubica OTEO i UBIO bivšu devojku iz LJUBOMORE!

Miodrag Karalić (58) je prvo oteo a zatim ubio svoju bivšu devojku Gordanu Josifović (40)

Objavljeno: 14:30h

Tužilaštvo zatražilo da Miodrag Karalić (58) bude osuđen na 40 godina zatvora jer je oteo i sa dva hica u glavu usmrtio bivšu devojku Gordanu Josifović 2016.

Iskreno se kajem zbog onog što sam uradio i izjavljujem najdublje saučešće Gordaninoj porodici. Mnogo mi je teško što sam je povredio, saučestvujem u vašem bolu, upropastio sam i njenu i svoju porodicu. Svima se izvinjavam

- kazao je juče u završnoj reči na suđenju za ubistvo pred niškim Višim sudom Kruševljanin Miodrag Karalić (58).

On je 5. decembra 2016. oteo bivšu devojku Gordanu Josifović (44) i njenog momka Miluna Kostića (53) da bi je istog dana svirepo ubio u ataru aleksinačkog sela Bradarac. Nakon zločina je pobegao i četiri dana vozio Kostića po Srbiji, pre nego što je uhapšen u Beogradu.

Maksimalna kazna

Više tužilaštvo zatražilo je da se Karaliću zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete, dvostruke otmice i neovlašćenog držanja oružja izrekne 40 godina robije.

Hapšenje Miodraga Karalića
Hapšenje Miodraga Karalića foto: Foto/Kurir

- Optuženi je svoju vanbračnu suprugu ubio iz bezobzirne osvete jer ga je ostavila i htela da se uda za Kostića. Postupao je sa direktnim umišljajem i pokazao izuzetnu upornost u izvršenju dela, jer je Gordanu tukao, a zatim joj dva puta pucao u glavu. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da Karalić ispoljava emocionalnu zavisnost u partnerskim odnosima, zbog čega je Gordanin postupak doživeo kao nanošenje zla, na šta je odgovorio ubistvom. Postojalo je i stanje smanjene uračunljivosti u momentu izvršenja ubistva, ali ono nije od značaja za njegovu odgovornost - rekla je tužilac Šošević.

Karalićev branilac Zoran Saveljić osporio je kvalifikaciju krivičnog dela koje se Karaliću stavlja na teret, kako bi izbegao maksimalnu kaznu.

Advokat: Obično ubistvo

- U ovom slučaju ne može se govoriti o ubistvu iz bezobzirne osvete jer ono postoji samo kad je motiv nemoralan. Ljubav je plemenito osećanje, pa se i ljubomora ne može smatrati niskom pobudom jer je potekla iz ljubavi. Takođe, osveta se obično vrši prema trećem licu, a ne ka partneru. Ubistvo iz bezobzirne osvete podrazumeva zrelo razmišljanje o zločinu, a kod Karalića je bila prisutna emocionalna zavisnost, pa je prekid veze doveo do osećaja napuštenosti i napetosti koji je u kombinaciji sa alkoholom i lekovima za smirenje rezultirao zločinom. Iz tog razloga smatram da je reč o običnom, a ne o teškom ubistvu za koje je propisana maksimalna kazna - rekao je Saveljić.

TUŽILAŠTVO ODUSTALO OD OPTUŽBE PROTIV KOSTIĆA

Osim Karalića, tužilaštvo je optužilo i Miluna Kostića, i to zbog pomaganja izvršiocu nakon krivičnog dela, jer nije pobegao od otmičara, iako je za to više puta imao priliku. Međutim, kako nije bilo dokaza da je svojevoljno bio sa Karalićem, optužba protiv njega juče je povučena.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.