SMRT MALOG RADENKA (8) NEĆE PROĆI NEKAŽENJENO: Presuda lekarima do kraja januara, kraj istrage slučaja dečaka iz Loznice!
Radenko Nikodinović umro od gasne gangrene, Foto: Večernje novosti

preminuo od gasne gangrene

SMRT MALOG RADENKA (8) NEĆE PROĆI NEKAŽENJENO: Presuda lekarima do kraja januara, kraj istrage slučaja dečaka iz Loznice!

Završena su sva veštačenja u istrazi smrti Radenka Nikodinovića (8), čim ovih dana prođu rokovi za žalbe, biće doneta konačna presuda, otkriva tužilac Zoran Nestorović. Očekujem da se sazna ko je kriv što mi je sin mrtav i da krivac bude kažnjen, kaže Radenkov otac Milan

Objavljeno:

Presuda lekarima odgovornim za tragičnu smrt malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice biće doneta do kraja januara, potvrdio je Informeru tužilac Zoran Nestorović, koji radi na ovom slučaju.

Radenkov otac Milan Nikodinović kaže da očekuje da lekari odgovorni za smrt njegovog sina budu kažnjeni.

Poslednje analize

Tužilac iz Loznice Zoran Nestorović ističe za Informer da je preostalo samo još da se pregledaju dodatna veštačenja koja su stigla iz Novog Sada i da se donese konačna presuda o slučaju Radenka Nikodinovića, piše Informer.

Bilo je scvačega

- Svačega je bilo u ovoj istrazi, očekujem da pravda bude zadovoljena - kaže Milan Nikodinović, otac.

DETE MI JE ISTRULILO OD GASNE GANGRENE U 21. VEKU! Vapaj majke iz Loznice čija je ćerka umrla od iste bakterije kao Radenko! (FOTO)

- Zaista je ovo bio dugotrajan i mukotrpan proces. Bilo je mnogo svedoka, saslušanja, izveštaja i veštačenja. Moralo je sve dobro da se sasluša i proveri jer je u pitanju dečiji život. U prvi mah slučaj je bio usmeren samo na lekare iz Opšte bolnice u Loznice, međutim, početkom decembra istraga je proširena i na doktore sa Instituta za majku i dete u Beogradu. To je dodatno produžilo ovaj sudski proces, a samim tim i vreme donošenja odluke. Nakon žalbi i saslušanja i osumnjičeni lekari iz Beograda tražili su dodatna veštačenja. Ona su sada gotova i čim budemo imali uvid u njih, ovih dana privešćemo slučaj kraju. Ukoliko sve bude kako treba, moguće je i da će do kraja ovog meseca biti doneta konačna presuda - otkriva Nestorović.

Bojaniću oduzimaju licencu?

Pored sudske presude, dr Dobrivoja Bojanića do kraja ovog meseca čeka i odluka o mogućem oduzimanju licence koju donosi Sud časti Lekarske komore Srbije (LKS). Kako saznajemo, ako se dokaže da postoji profesionalna odgovornost, sledi mu privremeno oduzimanje licenci do pet godina. Međutim, ukoliko se pravosnažnom presudom utvrdi da je "učinjeno teško delo protiv zdravlja ljudi", doktoru preti trajno oduzimanje licence za rad. Naša saznanja potvrdio je i predsednik LKS Milan Dinić.

- Verujem da će do kraja januara biti doneta odluka Suda časti u vezi sa slučajem osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Loznice - kratko nam je odgovorio Dinić.

Prema saznanjima Informera, sve analize u ovom slučaju koje je radio sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, gotove su i poslate u Tužilaštvo u Loznici. Iako, za sada, nije poznato šta su pokazala veštačenja, u Loznici se nadaju da su ovo poslednji dokazi i da će konačno svi odgovorni lekari na čelu sa ortopedom dr Dobrivojem Bojanićem biti kažnjeni.

Zadovoljena pravda

Otac malog Radenka Milan Nikodinović s nestrpljenjem očekuje krajnji epilog ovog dugotrajnog procesa.

- Previše je vremena prošlo, svačega je bilo u ovoj istrazi. Čak je u jednom momentu delovalo i kao neka igra bez granica. Nadam se da su ovo poslednja veštačenja i da će se konačno znati ko je odgovoran za smrt mog sina. Očekujem da pravda bude zadovoljena i da krivac bude kažnjen - poručio je Milan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.