PIŠTOLJI, MUNICIJA, NOŽEVI, ŠIPKE... Naoružani Albanci uhapšeni na Kosovu uoči Vučićeve posete?!
Aleksandar Vučić u poseti Kosovu i Metohiji, Foto: Beta / Saša Đorđević

policija ih pustila nakon saslušanja!

PIŠTOLJI, MUNICIJA, NOŽEVI, ŠIPKE... Naoružani Albanci uhapšeni na Kosovu uoči Vučićeve posete?!

Kosovska policija u međuvremenu je izdala saopštenje u kojem tvrdi da navodi o naoružanju nisu tačni

Objavljeno: 18:51h

Sputnjik je ranije danas preneo da je kosovska policija u jednoj kafani u gračaničkom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, od šestorice Albanaca oduzela dva pištolja, municiju i dva noža, a kosovska policija u međuvremenu je izdala saopštenje u kojem tvrdi da ti navodi nisu tačni.

Selo Livađe graniči se sa Lapljim Selom, u kojem danas popodne treba da boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posete KiM.

Kako je preneo portal Sputnjik, kosovska policijska služba saopštila je da su kod osumnjičenih pronađene i dve metalne šipke, a da su osumnjičeni Albanci, posle saslušanja kod nadležnog tužioca, pušteni na slobodu i protiv njih će biti pokrenuta redovna procedura.

Aleksandar Vučić prilikom posete KiM
Aleksandar Vučić prilikom posete KiMfoto: Beta

Međutim, kosovska policija demantovala je informacije da je u Lapljem selu kod grupe Albanaca pronašla oružje.

Prema informaciji obavljenom na sajtu RTK, policija objašnjava da je samo zaustavila civilno vozilo koje je sprečavalo kretanje delegacije Srbije.

Prema saopštenju policije, oko 13.05 minuta, policijsko vozilo koje se nalazilo na čelu pratnje delegacije Srbije, koja se kretala ka Gračanici, na izlazu sa autoputa kod Vetrernika, zaustavilo je civilno vozilo koje je sprečavalo prolaz zvaničnim kolima.

"Vozač automobila je priveden, dok je delegacija nastavila po agendi bez incidenata. Ne radi se o pronalaženjuu naoružanja. Treba dodati da se ne radi o eskortu predsednika Srbije, pošto je on u isto vreme bio u Mitrovici", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.