Američki sateliti otkrivaju ubice Ivanovića? NAJNOVIJI POMAK U ISTRAZI
Američki sateliti otkrivaju ubice Ivanovića, Foto: Zoran Šaponjić, Beta

nova saznanja!

Američki sateliti otkrivaju ubice Ivanovića? NAJNOVIJI POMAK U ISTRAZI

U istragu ubistva Olivera Ivanovića verovatno će se uključiti i forenzičari iz SAD. Saslušano šest osoba, odneti Oliverovi kompjuteri i telefoni na veštačenje

Objavljeno:

U istragu ubistva Olivera Ivanovića uključiće se najverovatnije i američki forenzički stručnjaci. Planirano je da oni direktno pomažu kosovskoj policiji, a prema nezvaničnim informacijama, već su zatraženi i satelitski snimci, koji su u kritično vreme napravljeni na području Kosovske Mitrovice.

Prema rečima naših sagovornika, upućenih u istragu, očekuje se da Amerikanci dostave te snimke, koji su vreoma precizni. Sateliti se, na celom području južne srpske pokrajine, koriste zbog američke baze "Bondstil" kao dodatna mera obezbeđenja i zaštite.

- Veštačenje bi moglo da pokaže da li je u atentatu korišćen baš automobil koji je kasnije pronađen zapaljen nedaleko od mesta zločina - navodi naš izvor. - To će otkloniti neka nagađanja da je pronađena "opel astra" zapravo pogrešan trag, namerno ostavljen kako bi se krivci izvukli. Takođe, snimci bi mogli da pokažu i kako se tačno dogodio atentat, da li iz kola u pokretu ili je ubica čekao Ivanovića.

Inače, istražitelji su privremeno uzeli Ivanovićeve mobilne telefone, kao i kompjutere koje je koristio u sedištu svoje stranke, ali i kod kuće. Traga se za mogućim pretnjama i upozorenjima koje je dobijao. Osim toga, uzete su i njegove lične stvari i dokumenta. Sve se to sada analizira.

- Do sada je saslušano šest osoba, u svojstvu svedoka - rekao nam je Milan Radojević, zamenik ministra policije Kosova. - MUP Kosova je poslao zvanični zahtev Beogradu da se dostave informacije o vlasniku zapaljenog vozila.

Sumnju da je zapaljena "astra" pogrešan trag koji "treba da zavara dok odgovorni ne sakriju ključne stvari" danas je izneo predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun:

- Ovo ubistvo je urađeno profesionalno. Ostavljen je samo taj jedan pogrešan trag, koji treba da nas zavara dok oni ne sakriju ključne stvari. Taj pogrešan trag je automobil.

Drecun kaže da Vašington ne mora da ponudi pomoć FBI, već da sa Beogradom podeli obaveštajna saznanja na osnovu kojih je nekoliko dana pre atentata izdao upozorenje svojim turistima o mogućim nemirima na severu Kosova.

Navodi da bi Srbija mogla i od Londona tražiti njihova saznanja i podseća da je u poslednjim mesecima primećeno pojačano prisustvo britanske specijalne službe, posebno na severu Kosova.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.