AUTOMOBIL IZ KOGA JE UBIJEN OLIVER PRIPADA AUSTRIJANCU SRPSKOG POREKLA! Kosovska policija na tragu vlasnika Opel Astre iz koje je ubijen Ivanović!
Foto: AP, Kurir

NOVA SAZNANJA

AUTOMOBIL IZ KOGA JE UBIJEN OLIVER PRIPADA AUSTRIJANCU SRPSKOG POREKLA! Kosovska policija na tragu vlasnika Opel Astre iz koje je ubijen Ivanović!

Osoba više nije među živima

Objavljeno: 17.01.2018. 14:33h
  • 20

Kosovska policija saopštila je danas da je došla do novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora s nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Automobil iz koga je, kako se sumnja, izvršen atentat na Olivera Ivanovića pripada, Austrijancu srpskog porekla! Vlasnik vozila je osoba (70) koja više nije među živima, pa se spekuliše kako su i na koji način ubice došle do automobila.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa "opel astra", koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih dela,forenzičara, obaveštajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mere na povećanju stepena bezbednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečilo bilo kakav incident.Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policijiIvanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda,ubijen je juče ujutru u ulazu zgrade, gde se nalazi ta stranka u Severnoj Mitrovici.


Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oužje imalo prigušivač.

- Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su ile u blizini mesta ubistva i drugi materijalni dokazi - navodi se u saopštenju Kosovske policije.

BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo o ubistvu Olivera Ivanovića

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media