MI SMO SUD, ALI NEKA ISTORIJA SUDI! Skandalozno obrazloženje sudije u MARATONSKOM slučaju zloupotrebe državnih stanova! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

da odete u vi u istoriju?

MI SMO SUD, ALI NEKA ISTORIJA SUDI! Skandalozno obrazloženje sudije u MARATONSKOM slučaju zloupotrebe državnih stanova! (FOTO)

Čemu nam onda sudije i sudovi služe ako će istorija da sudi...

Objavljeno: 10:30h

Viši sud u Beogradu oslobodio je od optužbi za nezakonitu dodelu državnih stanova 2000. godine tadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević, bivšeg ministra Branislava Ivkovića i bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa.

Ovo je prva prvostepena presuda, izrečena nakon 15 godina od pokretanja ovog procesa 2002 pa je jedan deo ovog maratonskog procesa završen. Drugi deo procesa u ovom slučaju, kojim je obuhvaćena i supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Mirjana Marković, razdvojen je i nastaviće se 22. februara saslušanjem svedoka.

Tužilaštvo, prema rečima sudije, nije uspelo da dokaže da je budžet Srbije oštećen za tadašnjih 960.000 dinara. Takođe, ona se osvrnula i na to da su saslušani svi članovi komisije koja je dodeljivala stanove, ali niko nije mogao da se seti kome su stanovi dodeljeni, niti gde se oni nalaze.

Ipak, ono što je "zaparalo" uši mnogih jeste deo obrazloženja sudije u ovom slučaju.

- Postupak je dugo trajao, u odnosu na neka lica krivična dela su zastarela, pa ostavljamo istoriji na ocenu da li je bilo nekih propusta ili ne - rekla je sudija.

Mnogi su se javljali sa pitanjem: ako sudi istorija, šta će nam sudovi?

foto: Twitter printscreen

A šta vi kažete?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.