SRPSKA CARINA UDARILA NA DILERE: Izgubili zaradu od pola miliona evra!
Automobil u kome je pronadjen kokain, Foto: MUP

To mora da boli!

SRPSKA CARINA UDARILA NA DILERE: Izgubili zaradu od pola miliona evra!

Od kilograma čistog kokaina za uličnu prodaju se može dobiti oko 10 kilograma ovog narkotika

Objavljeno:

Od 4,6 kilograma čistog kokaina koji je zaplenjen od nemačkog državljanina na graničnom prelazu Horgoš, dileri su mogli da zarade oko pola miliona evra, objašnjava za Kurir policijski ekspert i predsednik Međunarodnog borda za borbu protiv narkotika Marko Nicović.

Kako navodi, od kilograma čistog kokaina za uličnu prodaju se može dobiti oko 10 kilograma ovog narkotika.

- Čist kokain se ne prodaje već se meša s različitim praškastim supstancama. Najčešće se koriste aspirin, vanilin šećer, talk, otrov za pacove i praškasti aditivi koji se koriste u ljudskoj ishrani. Strihnin, koji se koristi kaootrov za pacove, u maloj količini je neškodljiv za ljude, a istovremeno se najlakše pomeša s čistim kokainom ili heroinom - objašnjava Nicović i dodaje da se u kokainu koji se prodaje na ulici nalazi svega sedam do osam odsto te droge, a ostalo čine navedene supstance.

Prema njegovim rečima, od 4,6 kilograma čistog kokaina na ulici bi se našlo oko 50 kilograma ovog narkotika, a upravo u toj razlici je zarada narko-dilera.

- Ako uzmemo u obzir da se na ulici gram kokaina prodaje za oko 70 do 80 evra, zarada dilera u ovom slučaju bi bila oko pola miliona evra - kaže Nicović.

Poznati stručnjak navodi i kako na najlakši način prepoznati one koji koriste kokain i heroin.

- Iskusni policajci to već znaju. Naime, korisnici kokaina imaju proširene zenice, dok su kod korisnika heroina one sužene poput vrha čiode - rekao je naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Muamer Zukorlić, intervju

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.