Viši sud odbio predlog o pritvoru policajki-svedoku ubistva Davorina Baltića
Ubijen crnogorski državljanin Davorin Baltić na Vračaru, Foto: DRAGAN KADIĆ/ILUSTTRACIJA/PRINTSCREEN

Ključni svedok

Viši sud odbio predlog o pritvoru policajki-svedoku ubistva Davorina Baltića

Ona je u nedelju privedena, iznela je odbranu i tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu saslušana Marija N. koja je bila sa Davorinom Baltićem kada je ubijen. Viši sud u Beogradu odlučio da policajki ne odredi pritvor

POLICIJSKA službenica Marija N., koja je bila u kolima sa Davorinom Baltićem (41) kada je on ubijen na Vračaru u noći između 1. i 2. januara, saslušana je u nedelju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ona se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, a iako je tužilac tražio da joj se odredi pritvor, Viši sud nije to prihvatio. Mariji N. je zabranjeno da komunicira sa svedocima.

Baltić je izrešetan sa oko 60 metaka 1. januara pred ponoć u ulici Internacionalnih brigada. Marija N. se spasla tako što je navodno otvorila vrata suvozača i bacila se na asfalt. Ona je te večeri bila u uniformi i, navodno, kako je ispričala neposredno posle ubistva, krenula je do Baltićeve kuće, kako bi svojoj kumi, supruzi žrtve, čestitala praznike. Ova pripadnica MUP je, kako se sumnja, posle ubistva, bacila "glok" u kontejner, za koji se prema prvim informacijama, sumnjalo da je pripadao žrtvi.

- Ona je u nedelju privedena, iznela je odbranu i tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor - potvrdili su za "Novosti" u VJT.

Mesto ubistva Davorina Baltića na Vračaru
Mesto ubistva Davorina Baltića na Vračarufoto: Marina Lopičić

Viši sud joj nije odredio pritvor, ali joj je izrekao meru zabrane komunikacije sa svedocima, među kojima su, kako nezvanično saznajemo, i članovi porodice žrtve. Marija N, koja radi u Policijskoj stanici na Vračaru je, u međuvremenu, suspendovana, i u toku je disciplinski postupak protiv nje. Navedeno je da će odgovarati i za ometanje pravde, ali je tužilaštvo navodno, zbog nedostatka dokaza, odbacilo to krivično delo.

Pretpostavlja se da "glok" nije pripadao Baltiću, već Mariji, odnosno da ga je ona, pored službenog "CZ", nosila kao zaštitu i da ga je iz tog razloga bacila.

Nikšićanin Davorin Baltić, koji se dovodi u vezu sa crnogorskim "kavačkim klanom", ubijen je u noći između 1. i 2. januara, u "sačekuši" na Vračaru. Dok je svojim "golfom 7" ulazio u garažu, dvojica napadača su ga izrešetala najverovatnije koristeći prigušivače. Oni su zatim seli u automobil i dodali gas. Međutim, nekoliko sati kasnije njihovo vozilo marke "tojota", bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je pronađeno i oružje koje je najverovatnije korišćeno u likvidaciji.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Aleksandar Šapić

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.