OVAKO JE UHAPŠEN BOŽA BILDER POSLE DVOČASOVNE DRAME: Spektakularni snimak PRIVOĐENJA! (VIDEO)
Posle dvočasovne agonije policija ga je uhapsila, Foto: Printscreen/youtube/CrnaHronikaSrbija

pretio da će sve da raznese

OVAKO JE UHAPŠEN BOŽA BILDER POSLE DVOČASOVNE DRAME: Spektakularni snimak PRIVOĐENJA! (VIDEO)

Boža bilder je odležao 8 godina zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića

Objavljeno:

Danas je policija blokirala ceo kvart u Rakovici pošto je u zgradi u Ulici Slavka Rodića naoružani muškarac, Božidar Jović (42) zvani Boža bilder, koji je odležao 8 godina zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića, zatvorio stanare zgrade preteći im pištoljem. On je pretio i da će sve razneti bombom!

Policija je brzo reagovala, a ispred zgrade su se okupili meštani, uznemireni vestima. Nakon dva sata drame tokom kojih je pretio policiji i građanima zgrade u Rakovici, uhapšen je.

Pogledajte kako je uhapšen:

Kriza je nastala kada je Jović, sa ozbiljnim dosijeom, trebalo da krene na izrdžavanje kazne u zatvor. On se, umesto toga, naoružao, stavio je pancir i zabarikadirao se u haustor zgrade.

Policajci sa pancirima su ušli u zgradu i pregovarali s njim. Na terenu je bio pregovarački tim SAJ - Specijalne antiterorističke jedinice policije.

Posle dvočasovnih pregovora, B. J. se predao policiji. Za njim je bila raspisana poternica Prvog osnovnog suda zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Božidar koji je rodom iz Leskovca, osuđivan je zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića. On je osam godina bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva Binića. Po izlasku braća Bogdanović su mu dala stan i novac. Policija je kod njega pronašla "magnum 357".

Policajci sa pancirima su ušli u zgradu i pregovarali s njim, nakon čega je uhapšen
Policajci sa pancirima su ušli u zgradu i pregovarali s njim, nakon čega je uhapšenfoto: Printscreen/youtube/CrnaHronikaSrbija

Da podsetimo, grupa od devet osoba uhapšena je 2013. godine zbog sumnje da su od fudbalera Nikole Virijevića iznudili 30 stanova vrednih dva miliona evra, kao i 60.000 evra, nekoliko luksuznih automobila i najskuplje mobilne telefone. Među uhapšenima je bio i Božidar Jović, koji je danas uhapšen u Rakovici posle dvočasovne drame.

Kako su Novosti tada pisale, pripadao je grupi iz Rakovice koja se bavila iznudama i pretnjama. Oni su bili stari znalci beogradskih operativaca, koji su hapšeni i osuđivani za razbojništva, iznude, ranjavanja, pa čak i ubistva. Hvalili su se zaštitom Nebojše Stojkovića Stojketa, koji se u beloj knjizi MUP pominje kao vođa “rakovičkog klana”. Posebno, jer je u kumovskim vezama sa sada uhapšenim Stajkovićem.

Prilikom reketiranja Virijevića, među iznuđivačima su bila i dvojica policijskih službenika. Kada su pripadnici beogradske policije saznali da su među iznuđivačima i njihove kolege, alarmiran je Sektor unutrašnje kontrole MUP.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.