MILIMETRI SU ME DELILI OD SMRTI: Glumica koju je hirurg pokušao da ubije prvi put otvorila dušu javnosti o kobnoj noći!
Foto: Printscreen/Facebook/Privatna arhiva

Dobila je najskuplji mogući poklon - život

MILIMETRI SU ME DELILI OD SMRTI: Glumica koju je hirurg pokušao da ubije prvi put otvorila dušu javnosti o kobnoj noći!

Ivana Panzalović je skoro četiri meseca posle kobnog i tragičnog događaja prvi put javno progovorila o svemu što se događalo u međuvremenu

Objavljeno:

Zauvek će mlada glumica Ivana Panzalović pamtiti 7. septembar 2017. godine.

Tog dana je na nju njen tadašnji emotivni partner sa kojim je živela, hirurg Srđan Cvetanović, pucao iz vatrenog oružja, a potom izvršio samoubistvo.

Srđan Cvetanović je pokušao da ubije glumicu Ivanu Panzalović
Srđan Cvetanović je pokušao da ubije glumicu Ivanu Panzalovićfoto: Privatna arhiva

Uprkos tome što je bila ranjena u glavu, uspela je da preživi i da se maltene u potpunosti oporavi, fizički od stravičnog događaja koji ju je obeležio za čitav život.

Skoro četiri meseca kasnije, prvi put je smogla snage da i podeli svoju priču sa javnosti, u svojoj ispovesti za "Blic".

- Jeste najteža godina. Prethodna tri meseca ove godine mogu da stanu u prethodnih trideset mog života. Jako teška je bila, mučna, ali i poučna. Zato što sam shvatila da je svaki problem rešiv i da iz svega možemo da izađemo jači - počela je tridesetogodišnja glumica, a potom se osvrnula na to što su je milimetri delili od smrti.

Ivana Panzalović
Ivana Panzalovićfoto: Printscreen/Youtube

- Lekari su meni rekli nekoliko dana nakon svega da su mene mikromilimetri spasli, mene je metak okrznuo. Ne gledam na to tako, već kao na ozbiljnu povredu. Meni je vibrirala čeona kost, zbog toga je nastao hematom i onda sam operisana. Međutim, da je ta čeona kost pukla, raspršila bi se u glavi i onda ne želim da razmišljam šta bi moglo da bude. Zaista su me mikromilimetri delili od smrti. Operisali su me neurohirurg doktor Goran Pavlićević i plastični i rekonstruktivni hirurg doktor Nikola Ostojić. Spasli su mi život i beskrajno sam im zahvalna na tome.

Najteže od svega toga pada buđenje, kada počnete da shvatate stvari koje su se desile, kada vam nadolaze sećanja.

- Nisam ugledala dan, videla sam oca. U tom trenutku sam tražila da mi donesu “koka-kolu” i cigaretu. To im je bilo potpuno neverovatno. Onda su im objasnili da je to zapravo dobro jer su shvatili da sam to ja i da je, srećom, sve prošlo bez većih posledica po telo - ispričala je Panzalovićeva i nastavila:

- Bila sam srećna što sam se oporavila i prvih mesec dana sam zbog povrede bukvalno provela u stanu. Nisam izlazila napolje. Radovala sam se svakom minutu, to je bilo posle sedam dana u bolnici jedno veliko olakšanje. Srećom, nisam imala nikakve veće bolove, sve je dalje bila stvar prirodnog oporavka.

Čitav život joj se okrenuo za 180 stepeni u samo 10 minuta.

- Život može da dobije potpuno drugačiji epilog za kratko vreme. Nikada nisam mogla ni da naslutim. Ali da sam mislila da može da dođe do toga, nikada ne bih bila na tom mestu. To je ono kada kažu da znam gde ću pasti, ja bih sela.

Ivana Panzalović i Srđan Cvetanović
Ivana Panzalović i Srđan Cvetanovićfoto: Printscreen/Facebook/Privatna arhiva

- Mesec dana pre toga sam proslavila trideseti rođendan. Nije bilo nijednog težeg trenutka ni približno. Ali ponosno mogu da kažem da mi nije bilo suđeno da se desi ono najgore, zbog čega se neizmerno radujem. Bog je odlučio drugačije, srećna sam zbog toga i radujem se svakog dana.

Suze su joj u danima i nedeljama koje su usledile bile svakodnevnica, ali je sa njima završila i sada više ne plače, sada je to nadišlo osećanje sreće zbog nove šanse za život koju je dobila.

Javnost i dalje intrigira šta se dogodilo, da li je ljubomora bila baš tolika da dovede to tako tragičnih događaja.

- Mislim da to ni Frojd ne bi mogao da objasni zbog čega se sve desilo. Verovatno je tu bilo niz faktora, uključujući ljubomoru - objasnila je mlada glumica koja je promenila u međuvremenu imidž, i dalje je plavuša, ali sa kratkom kosom.

Ivana Panzalović je popularnost stekla ulogom u Kursadžijama
Ivana Panzalović je popularnost stekla ulogom u Kursadžijamafoto: Printscreen/Youtube

Ipak, najteže je prošlost za nju i uspela je da se izdigne.

- Digla sam se. Zato sam u nekom trenutku vrlo brzo po samom događaju shvatila da moram da budem dobro da bi ljudi oko mene bili dobro. Ali stvar je lične odluke da budemo dobro, to je ono što svako mora da imputira sebi. Želim da budem dobro. Sva ta iskušenja su data da čovek nešto nauči i izvuče neku pouku.

Usled celokupne traume, kakvu je ona preživela, mnogi se više ne bi usuđivali ili plašili budućih emotivnih veza.

- Imam veliki broj udvarača i dalje. Ne plašim se, emotivna veza doći će na red kada joj bude vreme. Nemam straha. Ovo je potpuno jedan izolovani slučaj koji nije parametar za bilo šta, a tek ne za građenje daljeg odnosa.

Ivana Panzalović
Ivana Panzalovićfoto: Printscreen/Youtube

Na kraju je imala i poruku za sve žene da nikakvo nasilje nad sobom ne smeju da dozvole i trpe.

- Nisam mogla ništa da naslutim, ali svakako da neću podržati nasilje. Neću podržati fizički obračun i u svakom slučaju ću stati na stranu žena, koje jesu slabiji pol. Šamar je veliki zločin nad ženom, a da ne pričam o ozbiljnijim povredama. Nisam dobila nikada šamar. Ali posle prvog udaraca treba da napuste partnera i ne treba ništa da trpe. Treba sebi reći da može iz svega da se izađe i da je sve rešivo. Ne moraju da ostaju tu gde ih neko ne voli, jer ih sigurno ne voli ako ih zlostavlja i maltretira. U mom slučaju nije bilo ničeg od navedenog.

BONUS VIDEO: Želje političara čitaocima Espresa

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.