TRAGEDIJA SRPSKOG RADNIKA: Marko propao kroz krov hale! Iza sebe ostavio dve maloletne ćerke!
Foto: Kurir/ Jelena Rafailović

tuga!

TRAGEDIJA SRPSKOG RADNIKA: Marko propao kroz krov hale! Iza sebe ostavio dve maloletne ćerke!

Tragedija se dogodila u sredu oko devet sati ujutru u pogonu Bukovik kada je Radović propao kroz panel-ploču i pao s visine od oko 13 metara

Objavljeno:

Marko Radović (37) iz Aranđelovca nastradao dok je s kolegama postavljao panel-ploče na krovu objekta u izgradnji. Otvorio je oči, a onda ih zatvorio, više se nije probudio, kažu kolege stradalog radnika.

Marko Radović (37) iz Aranđelovca poginuo je dok je s kolegama pokrivao krov hale u kompaniji „Peštan“ u Aranđelovcu.

Tragedija se dogodila u sredu oko devet sati ujutru u pogonu Bukovik kada je Radović propao kroz panel-ploču i pao s visine od oko 13 metara.

Kolege nastradalog s kojima smo razgovarali kažu da oni nisu radnici kompanije „Peštan“, već da su njih šestorica bila angažovana preko privatnika da pokriju halu.

- Ovo je Marku bio drugi dan da radi s nama. Počeli smo rano ujutru, postavili nekoliko ploča i napravili pauzu. Marko se među prvima oko devet sati ponovo popeo na krov hale. Onda je u jednom trenutku samo propao. Potpuno iznenada! Pao je na noge, a potom je glavom udario. Dotrčali smo do njega... U jednom trenutku je otvorio oči, a potom ih zatvorio. Pokušali smo da mu damo vodu, ali nismo smeli da ga pomeramo - priča i dalje potresen Gradimir Jovanović.

foto: Kurir/ Jelena Rafailović

Nije imao stalni posao

BORIO SE ZA SVAKI DINAR

Markov otac nam je rekao da njegov sin nije imao stalno zaposlenje, ali da je radio na građevini kad je bilo posla.

- Povremeno je radio za privatnika, uglavnom građevinske poslove za dnevnicu. Borio se kako je znao i umeo da zaradi neki dinar za porodicu. Sa suprugom i dvoje dece živeli su kao podstanari - rekao je stariji Radović.

Nije imao opremu

Radnici su odmah obavestili Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Radović je ubačen u sanitet, koji je krenuo u bolnicu u Kragujevac, ali, nažalost, nije izdržao. Na pitanje da li su bili obezbeđeni opremom za rad na visini, Jovanović objašnjava da nisu.

- Ne postoji mogućnost da se na takvim radovima obezbedite. To je hala s metalnom konstrukcijom koja se bukvalno pokriva panel-pločama. Ovo nije prvi put da se tako radi, ali eto, sad se desila nesreća - rekao je Jovanović.

Nastradali radnik iza sebe je ostavio oca, suprugu i dve maloletne ćerke. Jedna devojčica je u prvom razredu osnovne škole, a druga ima svega tri i po godine.

- One ne znaju da oca više nikada neće videti. Rekli smo im da je povređen i da je u bolnici u Kragujevcu. Neprestano pitaju za njega i traže da ih vodimo da ga vide. Kako da im kažem da Marka više nema - jecajući priča Miroslav, Markov otac.

Neutešni čovek kaže da je Marko kao mali izgubio majku, isto kao što su sada njegove ćerke izgubile oca.

- Marko je bio moj sin jedinac. Moja supruga, njegova majka, preminula je kada je imao osam godina, a evo sad i njegove ćerke ostaju bez njega. Tuga, ne znam kada i kako ćemo im reći da su ostale bez oca. Mnogo su bile vezane za njega - priča nesrećni Miroslav.

Radovao se svadbi

Prema njegovim rečima, sina je poslednji put video u sredu ujutru, pre nego što je otišao na posao.

- U nedelju je trebalo da ide na svadbu brata od strica. Planirao je da kad se vrati s posla, ide da kupi garderobu za svadbu. Radovao se veselju jako... Kud ja nisam otišao da poginem, a da on ostane živ - kaže očajni čovek.

U kompaniji „Peštan“ juče niko nije odgovarao na pozive.

Šok u porodici

SUPRUGA SE ONESVESTILA

Nakon smrti majke, Marka je od osme godine čuvala i o njemu se brinula maćeha Ranka. Uplakanim glasom objasnila nam je da još uvek nisu dobili nikakav izveštaj o nesreći.

- Za tragediju smo saznali od rođaka jer, kako su nam objasnili, Marko nije imao dokumenta kod sebe. Markova žena radi kao trgovac i u tom trenutku je bila na poslu. Javili su joj telefonom za tragediju, žena se onesvestila od šoka. Svima nam je mnogo teško. Marka nisam rodila, ali sam ga volela kao da je moj - rekla je uplakana Ranka Radović.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNI SNIMAK INCIDENTA U PEĆINCIMA Dvojica nasrnula na demokratu i bacila mu telefon: SAD ĆEŠ TI DA VIDIŠ!

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.