NAJPAMETNIJI ČLAN ZEMUNSKOG KLANA NIKAD NIJE ISPITAN: On je bio čovek koji je ZNAO SVE, a tajna je tek sad izašla na videlo!
Foto: Profimedia

neobjavljeni detalji

NAJPAMETNIJI ČLAN ZEMUNSKOG KLANA NIKAD NIJE ISPITAN: On je bio čovek koji je ZNAO SVE, a tajna je tek sad izašla na videlo!

Znao je mnoge tajne klana koje javnost nikada nije saznala

Objavljeno: 20:37h

Dejan Milenković Bagzi bio je jedan od ključnih svedoka - saradnika na suđenju Zemunskom klanu, ali ipak je izostavio da odgovori na brojna pitanja.

On nije otkrio detalje o atentatu na Đinđića, kuda je bežao posle Meljaka i ko mu je pomagao, o ubistvima Boška Buhe i Momira Gavrilovića.

Kao svedok-saradnik Bagzi je pred sudom rekao:

- Jednom me je Buha poslao kod Spasojevića da mu uništim neki automobil i tako je sve počelo. Upao sam u to društvo i tu se više ništa nije moglo.

Zemunski klan je bio na vrhuncu snage upravo u leto 2002, kad Dejan Milenković Bagzi, nekad najpouzdaniji saradnik Ljubiše Buhe Čumeta, počeo da sarađuje isključivo sa Spasojevićevom grupom.

- Bagzi je stariji i inteligentniji od ostalih u toj ekipi. Zna mnogo, svašta je prošao, stari je kriminalac. Nikad nije izrastao u velikog mafijaša, ali je uvek prisutan i upotrebljiv. Nisu Spasojević i Luković bez razloga tražili da Bagzi stalno bude uz njih, da im se upravo on od svih ostalih priključi u bekstvu posle ubistva Đinđića. Vispren je, snalažljiv u svakakvim okolnostima, sposoban da ukrade automobil, najbolji je vozač među njima... Znali su oni sve to. Od svih klipana u klanu jedino je on umeo normalno da priča - opisao ga je pukovnik policije Mile Novaković.

Kad je otkriven u Grčkoj i izručen Srbiji, Bagzija ipak zbog političkih okolnosti niko od iskusnih policijskih inspektora nije mogao da ispita. S njim su su razgovarali samo ljudi iz Specijalnog tužilaštva. A upravo je Bagzi policiji i tužilaštvu mogao da saopšti presudne detalje iz perioda uoči ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

foto: Kurir

- Bagzi sve zna. On jedini zna sve i o Čumetu i o „zemunskom klanu“. Svuda je bio, prisustvovao je važnim dogovorima, učestvovao u svemu. On je uništavao oružje i automobile, znao ko je ubijen iz oružja koje su mu poslali da uništi, ili u kom događaju je učestvovao određeni automobil... Mogao je sve da nam „otvori“ do detalja, više i od Đure Mutavog. Trebalo je da objasni i kuda je bežao posle Meljaka, ko mu je pomagao, verovatno i mnogo toga o ubistvu policajaca Boška Buhe, Momira Gavrilovića... Nažalost, završilo se isto kao u slučaju Legijine predaje - rekao je Bora Banjac, načelnik UBPOK u trenutku lociranja Bagzija u Grčkoj.

Bagzijevo „oslobađanje“ od detaljnog policijskog saslušanja uskratilo je pravosuđe i javnost Srbije odgovora na pitanja o presudnim okolnostima izrastanja „zemunskog klana“ u silu koja je ugrozila funkcionisanje države. Odgovori od Bagzija, zapravo, nisu ni traženi.

Zbog toga danas, između ostalog, ne znamo ni gde je završio novac koji su Spasojević i Luković sakrili. Bagzi, svedok-saradnik, to izvesno zna. Pretpostavlja se i da mu je dostupan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.