Šabić podneo prijave protiv Lončara i Slavice Đukić Dejanović!

Manipulisali pravilima

Šabić podneo prijave protiv Lončara i Slavice Đukić Dejanović!

Tokom nadzora utvrđeno je da je objavljena medicinska dokumentacija o Aleksandru Kornicu urađena u klinici "Laza Lazarević" i prosleđena Ministarstvu zdravlja
Objavljeno:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije podneta prekršajna prijava protiv psihijatrijske klinike "Laza Lazarević", direktorke te ustanove Slavice Đukić Dejanović, kao i ministra zdravalja Zlatibora Lončara. Direktorka Laze Lazarevića: Vučićević navodnu Kornicovu listu nije dobio iz naše bolnice! (VIDEO) Šabić je rekao da su zbog istog slučaja podnete i krivične prijave protiv NN lica iz nadležnih institucija. Naime, tokom nadzora jasno je utvrđeno da je objavljena medicinska dokumentacija urađena u klinici "Laza Lazarević" i prosleđena Ministarstvu zdravlja, a potom iz Ministarstva zdravlja prosleđena MUP-u i prikazana u televizijskoj emisiji.

- Utvrđen je niz nepravilnosti kako sa stanovišta osnova za obradu podataka, tako i u samom načinu obrade podataka - kazao je Šabić. Prema njegovim rečima, postoji i osnovana sumnja da je počinjeno krivično delo. Pogledajte kako Vučićević iznuđuje lažne dokaze protiv Aleksandra Rodića! (VIDEO) On je dodao da je odgovornost nadležnih osoba protiv kojih je podneta prekršajna prijava objektivna. Šabić je dodao da je ovo samo jedan u nizu sličnih slučajeva i naveo da se ovakav postupak vodi i protiv Kliničnog centra Srbije.
Da podsetimo, nekadašnji direktor "Kurira" Aleksandar Kornic podneo je krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora lista "Informer" Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića zbog prinude, povrede slobode govora i podstrekivanja na krivično delo zloupotreba poverenja, ali je tu prijavu odbacilo Više tužilaštvo u Beogradu. Isto tužilaštvo najavilo je da će protiv Kornica biti pokrenut postupak za krivično delo lažžno prijavljivanje za koje je nadležžno Osnovno javno tužžilašštvo. Vučićević je na TV Pink pokazivao medicinsku dokumentaciju Kornica, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je nekadašnji direktor "Kurira" ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju. Slavica Đukić Dejanović smatra da nije prekršila zakon. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.