Beba je bila nervozna, pa sam joj DAVALA METADON da se smiri: TANJA PRIZNALA, TRAŽE 30 GODINA ZA MAJKU UBICU
Foto: Facebook

Zbog teškog ubistva sopstvenog deteta

Beba je bila nervozna, pa sam joj DAVALA METADON da se smiri: TANJA PRIZNALA, TRAŽE 30 GODINA ZA MAJKU UBICU

Presuda za ubistvo osmomesečne Anje, u septembru 2015. u porodičnom stanu u Beogradu, biće izrečena 20. decembra

Objavljeno:

- Zbog teškog ubistva sopstvenog deteta, koje se optuženoj stavlja na teret i utvrđenog činjeničnog stanja, tražimo da sud Tanju Lakić Mahud, oglasi krivom i kazni sa najmanje 30 godina zatvora.

Ovo je u sredu, u Višem sudu u Beogradu, u svojoj završnoj reči, rekla zamenik višeg javnog tužioca Tatjana Sekulić, ističući da je odbrana Tanje Mahud više ličila na brakorazvodnu parnicu i primedbe i kuknjavu na loš brak i muža, nego na odbranu za ubistvo sopstvenog deteta.

Optužena je od početka negirala izvršenje krivičnog dela, krivila prijateljicu za isto, a sada je, po prvi put, navela mogućnost i priznala da je svojoj bebi davala metadon.

- Utvrđeno je da je uzrok smrti deteta prevelika doza metadona, koji nije unet samo dojenjem. On je bebi dat i na drugi način, direktno, u velikoj smrtnoj dozi. Dete lek nikako nije moglo samo da uzme. Dakle, to nije bio nasumičan čin. I samo zato što je optužena u vreme izvršenja krivičnog dela bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ne možemo da tražimo maksimalnih 40 godina zatvora - tražila je zamenik višeg javnog tužioca.

S druge strane, odbrana optužene misli da krivica nije dokazana jer, kako su naveli, "Tanja je bezgranično volela svoje dete".

- Zbog toga optužena nikada ne bi mogla da uradi ono za šta je tužilaštvo tereti - objasnio je advokat Nebojša Maraš, branilac Tanje Lakić Mahud.

- U stanu su pored Tanje boravile i druge osobe i uvek postoji mogućnost da je neko drugi možda učinio nažao bebi. Moja klijentkinja nije imala nikakav motiv da to uradi i tvrdi da nije kriva. Tražimo oslobađajuću presudu jer krivica nije dokazana. Eventualno, može se izreći kazna do godinu dana zatvora, za nasilje u porodici i ugrožavanje telesnog integriteta bebe, s obzirom na to da optužena nije usmrtila svoje dete namerno, nego iz nehata i neznanja - rekli su.

Presuda za ubistvo osmomesečne Anje, u septembru 2015. u porodičnom stanu u Beogradu, biće izrečena 20. decembra.

DAVALA SAM JOJ PAR KAPI

Zbog izmene sudskog veća suđenje Tanji Lakić Mahud u sredu je počelo iz početka. Ponovila je da "nije kriva" i prvi put, priznala:

- Metadon sam uzimala u trudnoći, beba je rođenjem bila u metadonskoj krizi, a onda je i dojenjem, mlekom, takođe uzimala metadon. Bila je dobro dete, ali kad sam prestala da je dojim, često nervozna i plačljiva. Zato sam joj, nekoliko puta, davala par kapi metadona sa AD kapima da popije. Tada bi zaspala i bila mirna. Moguće da sam joj dala veću dozu, ali kako sam bila u narkomanskoj krizi, toga nisam bila svesna - rekla je Mahud.

(Espreso.co.rs / Večernje novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.