OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG OVA TRI KRIVIČNA DELA! Čume osuđen na dve godine i osam meseci ZATVORA, ali i NOVČANU KAZNU!
Foto: Dado Đilas

POTVRĐENA PRESUDA

OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG OVA TRI KRIVIČNA DELA! Čume osuđen na dve godine i osam meseci ZATVORA, ali i NOVČANU KAZNU!

Najpoznatiji svedok saradnik nalazi se u pritvoru od novembra 2015. godine

Objavljeno:

Presuda Ljubiši Buhi Čumetu kojom je osuđen na dve godine i osam meseci kao i novčanu globu od 180.000 dinara, potvrđena je danas, prenosi "Blic".

Čumetu je presuda potvrđena za tri krivična dela: za krivično delo prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, kao i za sprečavanje i ometanje dokazivanja svojoj bivšoj supruzi Ivani Buhi.

foto: Nemanja Pančić

Kako je saopštenog iz Višeg suda u Beogradu, ovaj sud je nakon održane sednice veća, 15. novembra 2017. godine, doneo presudu kojom je odbio kao neosnovane žalbe Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i branilaca okrivljenih Buha Ljubiše i potvrdio presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

- Okrivljeni Buha Ljubiša je presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koja je sada postala pravnosnažna, oglašen krivim zbog krivičnog dela prikrivanje, krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja i krivično delo ugrožavanje sigurnosti i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 8 meseci i na novčanu kaznu iznosu od 180.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od tri meseca od pravnosnažnosti presude. Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane približavanja i komuniciranja sa oštećenima - naveli su iz Višeg suda.

Najpoznatiji svedok saradnik nalazi se u pritvoru od novembra 2015. godine, a suđenje mu se ponavljalo zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja, podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petroevića na prikrivanje kupovine kradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.