Prijatelj Ljube Zemunca otkriva: Ovo je bila njegova poslednja tuča, samo dva dana pre nego što je ubijen... (FOTO)
Foto: Facebook

najintrigantniji lik devedesetih

Prijatelj Ljube Zemunca otkriva: Ovo je bila njegova poslednja tuča, samo dva dana pre nego što je ubijen... (FOTO)

Izazavio je strah i trepet

Objavljeno:

Momčilo Šoškić i Ljuba Zemunac su bili nerazdvojni prijatelji dok su vladali ulicama Frankfurta.

Dosad neobjavljena priča po sećanju Šoškića o poslednjoj tuči Ljube Zemunca, osvanula je na Instagram nalogu "Legende devedesetih". Priču vam prenosimo u celosti:

- Majnc, 1986. godina, dva dana pre nego što je Hijena (Goran Vuković) ubila Lava (Ljubu Zemunca)... Te večeri smo proslavljali veridbu našeg druga Race, omalenog mršavog Roma sa jedva 60kg.

Na prvi pogled bio je neugledan, ali je bio poštovan od strane svih nas kao dobar i veran prijatelj. Bio je naš zaštitni znak kada se nađemo na mestima gde su obitavale noćne dame. To su bile čuvene raskošne saune sa prelepim devojkama koje bi tu ugostile bogatu klijentelu.

foto: Printscreen / Legende devedesetih Instagram

Ljuba nije pitao za cenu tako da je plaćao i po 2000 maraka da Raca sa nekom od prijateljica noći provede nezaboravno veče. Ali devojke su dobro znale ko je Raca, bio je veoma poznat u tim krugovima i ona koja je znala za njegovu reputaciju, pokušavala bi da izbegne susret sa njim. Njihov strah je bio opravdan jer bi svaka posle noći provedene sa njim bila potpuno demontirana. O njemu je najbolje govorio nadimak koji je ponosno i zaslužno nosio, zvali su ga Raca Šmrk! Kad se on skine u sauni, ono što ispadne iz gaća je bilo čudo neviđeno i podsećalo je na crevo za pranje ulica, baš zato su ga devojke izbegavale jer posle danima nisu ni za šta.

Kada bi krenuo u sobu sa nekom, Raca bi rekao: "Retki su trenuci moje sreće, ne zato što ih krešem nego zato što jedino tad ne ličim na Ciganina." Ljuba bi ga začuđeno pitao: "Kako to?" Raca bi odgovorio: "U tom trenutku mi se sva krv iz tela sjuri u šmrk i budem beo u licu, potpuno beo!" Nakon toga bismo svi prasnuli u smeh.

Dva dana pre ubistva Ljube, proslavljali smo veridbu Race. Bilo nas je dvadesetak u kafani i samo je naše društvo bilo tu. Spojili smo stolove, na jednom kraju je sedeo Ljuba, a ja na drugom kraju. Naručivali smo pesme. Sećam se da je Ljuba tražio od pevača da mu peva od Dobrivoja Topalovića "Progovori sliko", sa izmenjenim tekstom "Progovori Dražo". Bilo je oko dva sata kada su u kafanu ušla tri snagatora...

Međutim, priča se ovde ne završava. Sada tek počinje!

Uskoro nastavak...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.