Ukrali Srbima 1.000.000 evra preko interneta: Skidaju pare s računa i ucenjuju! (FOTO)

evo kako da se zaštitite

Ukrali Srbima 1.000.000 evra preko interneta: Skidaju pare s računa i ucenjuju! (FOTO)

Na internetu su se pojavile dve prevare zbog kojih je oštećeno više građana Srbije za oko milion evra, a ovo su načini da se zaštitite
Objavljeno: 11:15h
Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je dva saopštenja u kojima upozorava građane Srbije da se čuvaju elektronskih prevara koje se ovih dana aktuelne na internetu. Zovu vas non-stop na fiksni i nude poklone? Zapravo varaju ljude i to na sledeći način!
Prva se tiče elektronskih transakcija! između onih koji posluju na teritoriji Srbije i njihovih poslovnih partnera u inostranstvu
Ako vidite pare na šoferšajbni, brzo palite auto i bežite! U pitanju je prevara! Lažno se predstavljaju kao predstavnici strane kompanije ugovaraju poslove poput nabavke robe ili pružanja usluga!
nakon ugovorenog posla u takvim porukama šalju lažne profakture za uplatu
do sada je više građana Srbije oštećeno za više od 1.000.000 evra! proverite i nekim drugim putem - telefonom ili nekim drugim sredstvom komunikacije!
na internetu se pojavio i virus koji enkriptuje elektronske podatke, pa morate redovno ažurirati operativne sisteme, da instalirate antivirus programe, Ne budite ovce: Ovo su proizvodi na kojima vas proizvođači i trgovci varaju! (FOTO)
šire zlonamerne računarske viruse poznatije kao „ransomware“ ucenjuju da im uplate određeni novčani iznos za vraćanje važnih podataka! krivično delo prijavite nadležnom tužilaštvu!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.