ŽIGOSAO JE I ZVERSKI TUKAO ŽENU, DOBIO 3 PUTA MANJU KAZNU OD MAKSIMALNE! Da li je ovo pravda u Srbiji?
Foto: Privatna arhiva

da li je pravda zadovoljena?

ŽIGOSAO JE I ZVERSKI TUKAO ŽENU, DOBIO 3 PUTA MANJU KAZNU OD MAKSIMALNE! Da li je ovo pravda u Srbiji?

Pripremio je rekvizite za mučenje, među kojima je bila letva sa ekserom, makaze, žilet, cev kojom ju je žigosao...

Objavljeno:

Žaračem je palio svoju suprugu.

Tukao je.

Zakucavao je eksere u nju.

Terao ju je da pred ćerkom kašikom jede izmet iz dečije pelene.

Ošišao je na ćelavo i trepavice joj isekao makazama.

OVO JE KAZNA ZA ZVERSKO PREBIJANJE I ŽIGOSANJE SUPRUGE! Osuđen muž Marije Ferizović

Urinirao je po njoj.

foto: Zorana Jevtić

Pripremio je rekvizite za mučenje, među kojima je bila letva sa ekserom, makaze, žilet, cev kojom ju je žigosao...

Ahmet Marinković (40), koji je zverski prebijao i mučio nevenčanu suprugu Mariju Ferizović (21) danas je u Beogradu osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

POBEGLA IZ PAKLA: Posle Marijine, tek će ispovest ove žene potresti Srbiju! (VIDEO)

Marinković je odlukom prvostepenog suda osuđen u martu ove godine na 39 meseci zatvora, a na tu odluku žalio se zamenik drugog osnovnog tužioca, kao i branilac okrivljenog. Nakon održane sednice Apelacioni sud je odbio ove žalbe i potvrdio presudu, čime je kazna postala pravosnažna.

Slučaj koji je potresao celu Srbiju napokon je dobio svoj epilog. Reklo bi se da je pravda zadovoljena, nasilnik neko vreme ostaje iza rešetaka, a Marija je barem za sada bezbedna.

Ipak, kad se uzme u obzir oblik maltretiranja koje je nesrećna devojka preživela, postavlja se pitanje - da li su tri godine i tri meseca zatvora iza rešetaka dovoljne za ono što je Marinković učinio?

MUŽ ĆE ME UBITI ČIM IZAĐE IZ ZATVORA! Monstrum BESNI I LOMI PO ZATVORU, Marija strahuje od nevenčanog supruga!

Naime, Marinkoviću se na teret stavljalo izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici sa nanošenjem teških telesnih povreda, za koje je inače zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora. Tužilaštvo je za dela koja je počinio predložilo šest godina zatvora. Ipak, odlukom prvostepenog suda, a potom i potvrde Apelacionog on je osuđen na samo tri godine i tri meseca zatvora.

Tijana Kostić, advokatica koja zastupa, ali i savetuje žrtve Sigurne kuće za Espreso kaže da je kazna za Marinkovića mala.

foto: ĐORĐE POPOVIĆ

- Izrečena kazna od 3 godine i 3 meseca, mogla je biti strože odmerena, imajući u vidu ispoljenu svirepost prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i druge prisutne otežavajuće okolnosti.

Naime, za kvalifikovani oblik krivičnog dela Nasilje u porodici, koje za posledicu ima nastupanje teške telesne povrede ili tesko narušavanje zdravlja člana porodice, propisana je kazna zatvora od 2 do 10 godina.

Stoga, iako je odmerena kazna u okviru granica propisane kazne za ovaj teži oblik Nasilja u porodici, imajući u vidu način i sredstva izvršenja dela, kao i sve druge okolnosti koje imaju karakter otežavajućih, opravdano je odmeravanje strože kazne koja će biti bliza maksimalno propisanoj, a to je u konretnom slučaju 10 godina - kaže ona.

Da je kazna za nasilnika mala potvrdila je i Vesna Stanojević.

foto: Marina Lopičić

- Naravno da nije dovoljno, presuda je neadekvatna,veoma mala i na neki nacin takvim presudama saljemo poruke nasilnicima da šta god uradili neće biti strogo kažnjeni. Sa svime što je Marija preživela, očigledno je da neko nije imao sluha da ga kazni adekvatnije. On će da odleži, deo je već odležao, a pitanje je kako će ona proći kad on izađe. Naši sudovi nemaju sluha i to se na ovom primeru najbolje vidi - kaže koordinatorka Sigurne ženske kuće.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.