NEMA DOKAZA, ZORAN MARJANOVIĆ SLOBODAN? Jelenin muž izlazi iz zatvora?
Foto: Dragan Kadić

ne mogu da ga osude

NEMA DOKAZA, ZORAN MARJANOVIĆ SLOBODAN? Jelenin muž izlazi iz zatvora?

Ukoliko tužilaštvo u periodu od šest meseci od pokretanja istrage ne podigne optužnicu, za šta rok ističe 15. marta, Marjanović će biti pušten na slobodu

Objavljeno: 10:19h

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči da je 2. aprila prošle godine u kanalu u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, mogao bi uskoro da bude pušten na slobodu.

Saslušanje svedoka tužilaštva privodi se kraju, a nijedan od njih dosad nije izneo dokaz koji bi osumnjičenog doveo u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju.

- Svedoci koji su saslušani od 15. septembra, kada je Zoran Marjanović uhapšen, do danas govorili su o odnosima između osumnjičenog i njegove pokojne supruge, kao i o Jeleninim odnosima sa ostalim ukućanima. Među njima je bilo i meštana Borče, koji su govorili o tome koga su 2. aprila prošle godine videli na nasipu u Borči, ali niko od njih nema saznanja o zločinu, niti je izneo dokaze koji terete Marjanovića - kaže izvor upućen u istragu.

foto: Dragan Kadić

Prema njegovim rečima, tvrdnje pojedinih svedoka da je Zoran Jelenu kinjio, terao da trči i smrša ili kritikovao njen fizički iskaz nisu dokaz da je on ubio suprugu.

- Najuži članovi porodice odbili su da svedoče. Kuma, koja je praktično deo porodice, imala je zakonsku obavezu da svedoči, ali ni ona nije otkrila ništa što bi vodilo do dokaza koji krivi Zorana - objašnjava sagovornik iz istrage.

On podseća da, osim iskaza svedoka, postoje i materijalni dokaz koji imaju veliku težinu u predmetu.

- Oružje kojim je Jelena ubijena nije pronađeno. Ono što je dovelo do hapšenja supruga ubijene pevačice - tragovi blata na odeći, kao i listinzi i bazne stanice telefonske komunikacije Zorana i ostalih članova porodice i dalje su jedini dokazi. U zavisnosti od toga kako sud, ali i tužilaštvo procene njihovu težinu, zavisi u kom će dalje smeru ići postupak protiv Zorana - pojašnjava on i podseća da tužilaštvo ima rok od šest meseci da podigne optužnicu, a da okrivljeni, kom se u ovom slučaju na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, ostane u pritvoru.

- Ukoliko tužilaštvo za preostala tri meseca ne pronađe dovoljno dokaza za podizanje optužnice za najteže krivično delo, ono može da nastavi istragu, ali Zorana Marjanovića mora da pusti na slobodu. U tom slučaju, on bi posle 15. marta bio pušten iz pritvora - zaključuje izvor.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.