PEURAČA IDE NA ROBIJU: Apelacioni sud ga osudio na četiri i po godine zatvora!
Foto: Zorana Jevtić

Pravosnažna presuda

PEURAČA IDE NA ROBIJU: Apelacioni sud ga osudio na četiri i po godine zatvora!

Istom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, Peurača je pravosnažno obavezan da plati 50.000 evra

Objavljeno: 15:49h

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na četiri i po godine zatvora osudio nekadašnjeg direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada Dragoljuba Peuraču jer je u dva navrata zahtevao i uzimao novac od vlasnika preduzeća kako protiv njih ne bi bili pokretani postupci zbog nepravilnosti u radu.

Istom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, Peurača je pravosnažno obavezan da plati 50.000 evra, a izrečena mu je i zabrana vrššenja poziva kao imenovano ili postavljeno lice u državnim organima u trajanju od tri godine.

foto: Zorana Jevtić

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je osuđen za krivično delo "trgovina uticajem".

Peurača je osuđen jer je u martu 2014. godine u dva navrata od odgovornih lica pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio inspektore da podnesu prekršajne ili krivične prijave zbog nepravilnosti u radu.

U prvom slučaju pristao je na polovinu traženog iznosa pa mu je odgovono lice prezudeća preko advokata 19. marta 2014. godine poslalo 15.000 evra, dok je u drugom slučaju 50.000 evra od direktora preduzeća primio u jednom hotelu preko posrednika, nakon čega je uhapšen.

foto: Zorana Jevtić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.