TROJE NASILNIKA IZ ARANĐELOVCA IZBAČENO IZ ŠKOLE: Maltretirali su drugaricu, a njeni roditelji prete TUŽBOM!
Foto: SrbijaDanas, Saša Džambić

TEHNIČKA ŠKOLA U ARANĐELOVCU

TROJE NASILNIKA IZ ARANĐELOVCA IZBAČENO IZ ŠKOLE: Maltretirali su drugaricu, a njeni roditelji prete TUŽBOM!

Da li su i u koju školu roditelji upisali troje izbačene dece još uvek je nepoznanica

Objavljeno:

Troje đaka iz Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, koji su prošlog meseca, verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja - isključeni su iz škole. Ovu odluku donelo je nastavničko veće škole, posle sprovedenih svih zakonskih mera.

- Izrečena je vaspitno-disciplinska mera isključenja iz škole dvema učenicama i učeniku koji su se nasilno ponašali prema učenici B. N. - kaže Dragan Ranković, direktor škole "Mileta Nikolić". - Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre nego što im je uručeno rešenje o isključenju iz škole, iako su imali pravo žalbe u drugostepenom postupku. Razlog je bio upisivanje učenika u drugu školu i nastavak njihovog školovanja. Učenica K. V. je u postupku uručenja rešenja o izrečenoj vaspitno- disciplinskoj meri, na šta ima pravo žalbe u drugostepenom postupku.

Da li su i u koju školu roditelji upisali troje izbačene dece još uvek je nepoznanica. Ono što je sigurno, jeste činjenica da su se strasti smirile, da su nasilnici udaljeni i da šesnaestogodišnja B. N. više ne mora da strepi da li će je neko od njih ponovo uvrediti ili udariti. Ona im je, kako je nedavno priznala na saslušanju u kragujevačkom tužilaštvu, sve oprostila. Ali, ne i zakon.

foto: Printscreen, Google Streetview

Naime, po rečima Svetlane Simović, portparolke Višeg suda u Kragujevcu, što se sudskog procesa tiče, svi akteri događaja iz aranđelovačke Tehničke škole, pre svega troje maloletnika koji su maltretirali B. N. su saslušani i sada se čeka izveštaj Centra za socijalni rad koji će biti prosleđen tužilaštvu. Nakon toga predmet će sa predlogom mera biti dostavljen sudskom veću koje treba da donese konačne odluke o daljem postupanju, odnosno eventualnim kaznama za nasilnike.

Takođe, još uvek se ne zna da li će i na koji način biti sankcionisani škola, direktor, nastavno osoblje, obezbeđenje, ali moguće i roditelji dece, zbog incidenta koji se dogodio u Tehničkoj školi u Aranđelovcu. Roditelji devojčice B. N. koja je bila žrtva nasilja, kažu da čekaju ishod istrage, ali i najavljuju da će, ukoliko ne budu primenjene sve zakonske mere, privatno tužiti roditelje malih nasilnika.

SASLUŠAN MALOLETNIK

Pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu u četvrtak je saslušan Đ. J. (17) kojeg su pre dve godine fizički i verbalno zlostavljala dvojica maloletnika u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu. Kako nezvanično saznajemo, dečak je na saslušanju ispričao šta se dogodilo pre dve godine i da se sa dvojicom nasilnika, u međuvremenu pomirio, da su sada u dobrim odnosima, da sa jednim od njih čak sedi u školskoj klupi i da ne želi da se pridruži krivičnom gonjenju.

U četvrtak je saslušan i maloletni svedok koji je snimao događaj, dok su osumnjičeni T. I. (17) i M. O. (17) saslušani u Višem sudu pre nekoliko dana i priznali su delo nasilničko ponašanje koje im se stavlja na teret.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.