Pink: Cilj dnevnog lista Danas da dokaže da je prebijanje novinarki prihvatljivo
Foto: Zorana Jevtić

demantuju izveštaj

Pink: Cilj dnevnog lista Danas da dokaže da je prebijanje novinarki prihvatljivo

Kolegijum je ocenio i da "Danas" od žrtava želi da napravi folirante i dželate

Objavljeno: 28.11.2017. 14:46h
  • 1

Kolegijum televizije Pink ocenio je da je dnevni list "Danas" objavljivanjem izveštaja sudskog veštaka u kom je navedeno da novinarke televizije Pink na protestu Dveri 16. septembra nisu teže povređene, da je iveštaj pokazao da jedna od njih nije imala potres mozgaa, kako se tvrdilo, imao za cilj da dokaže da je prebijanje novinarki prihvatljivo.

Kako list piše Danas, u izveštaju veštaka se navodi da ni Mari Dragović nije bilo polomljeno rebro, iako su i ona, i Gordana, zbog zadobijenih povreda tri dana ležale u Urgentnom centru.

LIST DANAS: Izmišljene teške povrede novinarki TV Pink


POGLEDAJTE TRENUTAK KAD JE NOVINARKA PINKA UDARENA U GLAVU: Gordana Uzelac u suzama posle napada! (VIDEO)

PALA KRV ISPRED PINKA: Povređena GORDANA UZELAC, čovek gurnut, RAZBIJENA MU GLAVA, UHAPŠEN protestant


Kolegijum je ocenio i da "Danas" od žrtava želi da napravi folirante i dželate.

Dnevni list "Danas" je pozivajući se na medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića, objavio je da novinarke Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović, koje su napadnute tokom protesta pokreta Dveri nisu dobile teške telesne povrede, kako se tvrdilo, odnosno da Gordana Uzelac nije imala potres mozga, niti je Mari Dragović bilo polomljeno rebro.

Zbog tih navoda kolegijum Pinka navodi da je "zloupotreba i manipulacija sa radnim dijagnozama, za list "Danas" imala bolesni cilj da dokaže tezu, da je prihvatljivo prebijanje novinarki TV Pink, ako za posledicu nema smrt".

Klegijum Pinka pita "da li je to ta Danasova i NUNS-ova proklamovana zaštita novinara ili borba protiv medijskog mraka".

Kolegijum Pinka ocenio je i da je list "Danas" pretučene novinarke Pinka "bez griže savesti i trunke profesionalnosti, koristi u svom prljavom ratu, protiv aktuelne vlasti".

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media