PAR IZ KRALJEVA TVRDI: Policajci su nas tukli bez razloga! Milan je Andrijanu pratio kući, a onda...
Foto: Novosti.rs

ni krivi ni dužni

PAR IZ KRALJEVA TVRDI: Policajci su nas tukli bez razloga! Milan je Andrijanu pratio kući, a onda...

Do sada sam mislio da je ovo nemoguće da se desi, da policija tuče bez razloga, ali na ličnom primeru sam shvatio da to nije baš tako - revolitirano kaže Milan

Objavljeno:

Andrijana Pantić i Milan Savić, momak i devojka iz Kraljeva, tvrde da su ih pripadnici MUP bez ikakvog razloga pretukli u noći između subote i nedelje u parku kod železničke stanice. Srećom, samo su lakše povređeni, ali su prijavili policajce i, kako kažu, očekuju da svi koji su odgovorni budu kažnjeni.

Kako smo saznali, Andrijana i Milan su se kobne večeri našli usred policijske akcije hapšenja počinioca krivičnog dela.

- Milan me je pratio kući. Dok smo išli parkom videli smo dvojicu mladića kako trče kroz park, a potom smo začuli povike: "Stoj". Usledili su pucnji iz pištolja. Čuvši hice, Milan me je povukao da legnem na zemlju i ubrzo smo videli dvojicu uniformisanih policajaca kako nam prilaze. Naredili su nam da raširimo noge i ruke - priseća se Andrijana. - Nismo pružali otpor već smo samo pitali šta se dešava tvrdeći da ništa nismo uradili. Tada je jedan policajac prvo udario Milana čizmom u grudi, a zatim i mene.

Dok su uplašeni ležali okrenuti licem prema zemlji, mladić i devojka kažu da je jedan policajac, ne želeći da ih sasluša, udario Milana dva puta u telo i jednom pesnicom u potiljak.

- Podigao me je drugi pripadnik MUP, dok je onaj koji nas je udarao otišao tako da nisam mogao da vidim kako je izgledao. Andrijani su dozvolili da ustane tek nakon nekoliko minuta. Uznemireni smo i uplašeni. Do sada sam mislio da je ovo nemoguće da se desi, da policija tuče bez razloga, ali na ličnom primeru sam shvatio da to nije baš tako - revolitirano kaže Milan.

U međuvremenu, uhapšen je osumnjičeni počinilac krivičnog dela kojeg je policija jurila. Odmah je izjavio da ne poznaje ni Milana, ni Andrijanu.

- U Hitnoj pomoći konstatovane su nam lake telesne povrede. Nadamo se da će protiv policajca biti pokrenut disciplinski postupak, a razmišljamo i da podnesemo tužbu - dodaju mladić i devojka.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.