PRONAĐEN MIŠA BANANA, USKORO U SRBIJI: Da li će najveći begunac konačno biti uhapšen?
Foto: Kurir.rs

POVRATAK

PRONAĐEN MIŠA BANANA, USKORO U SRBIJI: Da li će najveći begunac konačno biti uhapšen?

Nakon što su se prošle nedelje predala dvojica saradnika Darka Šarića, bekstvo će uskoro okončati i najtraženiji iz grupe optuženih za šverc 5,7 tona kokaina

Objavljeno: 20:28h

Rodoljub Radulović (68), zvani Miša Banana, kome se sudi u odsustvu zajedno sa Darkom Šarićem i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, odlučio je da okonča višegodišnje bekstvo i preda se srpskim vlastima, saznaje Kurir.

O njegovom povratku i nagodbi sa istražnim organima spekulisalo se u javnosti nekoliko puta. Prema saznanjima Kurira, Radulović je odluku o predaji doneo pre nekoliko dana, gotovo u isto vreme kada su se policiji predala još dvojica odbeglih pripadnika Šarićeve grupe - Petar Obradović i Nebojša Sretenović, a na slobodi ih je ostalo još deset.

DRAMA NA PLANINI: U Makedoniji spaseno 19 planinara iz Srbije, lutali po Šari više od 18 sati!

Miša lociran!

foto: Dado Đilas

- Domaće, ali i strane bezbednosne službe već duže vreme znaju gde se Radulović krije. Sama činjenica da i dalje nije uhapšen i isporučen Srbiji samo potvrđuje spekulacije da srpske vlasti s njim uveliko pregovaraju i da se čeka najpovoljniji trenutak za njegov povratak. Vrlo je izvesno da će on biti treći odbegli pripadnik grupe koji će slediti primer Obradovića i Sretenovića - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On napominje da će Radulovićev povratak otkriti još više detalja u vezi sa organizovanim švercom kokaina, ali i o vezama koje su članovi grupe imali s državnim vrhom.

- Poznato je da je Banana bio na vezi s Brankom Lazarevićem, šefom kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, a koji se zbog odavanja informacija Šarićevoj grupi i sam našao na optužnici. Njegovo svedočenje u tom pravcu podstaklo bi i ostale optužene da govore o saradnji s političarima - dodaje naš izvor.

„Balkanski ratnik

Radulović je napustio Srbiju u 2009, tri meseca uoči zaplene tri tone kokaina u Urugvaju, tokom operacije „Balkanski ratnik“. Na Interpolovoj poternici nalazi se od marta 2011, kada su ga srpske vlasti, u saradnji domaćih i stranih obaveštajnih službi, označile kao drugog čoveka Šarićeve grupe. Nakon podizanja optužnice sudi mu se u odsustvu, a ranijom presudom, koja je kasnije ukinuta, bio je osuđen na 12 i po godina zatvora.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.