SRCE DA VAM PREPUKNE OD TUGE: Bolna ispovest devojčice koju su pretukli u školi!
Foto: SrbijaDanas, Saša Džambić

oprostila im

SRCE DA VAM PREPUKNE OD TUGE: Bolna ispovest devojčice koju su pretukli u školi!

- Nastavila sam da idem normalno u školu. I dalje volim da idem, imam jednu odličnu drugaricu - kaže B. N. (15) iz Tuleža kod Aranđelovca

Objavljeno:

Svako dete svoju kulturu ili nekulturu donosi iz kuće, pa tako i naše. I dok ne budem siguran da će u školi biti bezbedna, neće ni ići, kategoričan je Zoran Nikolić, otac B. N., učenice Tehničke škole iz Aranđelovca nad kojom su se vršnjaci iživljavali.

- I dalje ne znam koji je razlog za šamare i pesnice koje sam dobila. Nije mi jasno šta sam im skrivila i zbog čega im toliko smetam.

Ovim rečima je svoju ispovest juče započela B. N. (15) iz Tuleža, učenica prve godine Tehničke škole u Aranđelovcu, koju su 13. oktobra brutalno pretukle dve devojčice iz odeljenja.

- Tog dana, između petog i šestog časa, sedela sam u svojoj klupi. Ja uvek sedim na svom mestu i nigde ne idem van učionice. Odjednom su se pojavile njih dve i počele da se deru i da me šamaraju. Iznenadile su me! Nisam očekivala i nisam bila ni svesna šta se dešava. Udarale su me i ne pamtim te trenutke. Ne znam kako niko od profesora nije video i čuo šta se dešava. Ni ja sama nikome ništa nisam rekla. Nisam se ni branila, samo sam sedela i ćutala. Ne znam... Onda je ušla profesorka i imali smo čas veronauke - priča B. N.

foto: SrbijaDanas, Saša Džambić

Posle toga, kako kaže, svi su se ponašali kao da se ništa nije desilo, i učenici i profesori. Možda i jeste drugima tako delovalo, ali ne i njoj. Šamari prođu, ali poniženje i emotivna bol ostaju. Ipak, ona se drži hrabro.

- Nastavila sam da idem normalno u školu. I dalje volim da idem i imam jednu odličnu drugaricu. Ove što su me tukle me ne zanimaju, ne pričamo više. Jedna od njih mi se u četvrtak izvinila. Ja sam samo rekla: "Prihvatam izvinjenje", ali to nije to. Mi nismo drugarice i ne znam da li je ona to uradila iskreno ili samo onako - kaže devojčica.

Iako je snimak na kom je maltretirana već nekoliko dana u centru medijskih dešavanja i trebalo bi da su svi svesni kolika joj je nepravda učinjena, ona tvrdi da joj od vršnjaka iz drugih odeljenja niko nije prišao i pružio joj podršku.

- Pa ne, ko da mi priđe, šta da mi kažu? Niko mi se nije obratio, ali bez obzira na to šta se sve dešavalo, ja idem dalje - kaže ona.

(Espreso.co.rs / Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.