DVOJICA ZATVORENIKA TUKLI CIMERA I ČUPALI MU ZUBE KLEŠTIMA! Nezabeleženo zlostavljanje u srpskom zatvoru!
Foto: Marina Lopičić, Ilustracija

prebolesno

DVOJICA ZATVORENIKA TUKLI CIMERA I ČUPALI MU ZUBE KLEŠTIMA! Nezabeleženo zlostavljanje u srpskom zatvoru!

Osuđenici G. V. (27) i J. A. (21) naneli su u novosadskom Okružnom zatvoru teške povrede svom cimeru D. S. (31), koga su maltretirali, tukli i čupali mu zube improvizovanim kleštima

Objavljeno:

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde rečeno je da je D. S. taj slučaj prijavio tek nakon što su osumnjičeni za zlostavljanje premešteni u druge zatvorske jedinice.

- Svi akteri ovog incidenta nalazili su se u pritvoru pred početak izvršenja zatvorske kazne. Nakon što je G. V, inače osumnjičen za nasilje u porodici, upućen u Beograd u specijalnu zatvorsku bolnicu radi izvršenja mere obaveznog lečenja zbog narkomanije, a J. A. premešten u KPZ Valjevo na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog razbojništva, oštećeni D. S. je Službi obezbeđenja prijavio da su ga osumnjičeni fizički povredili - objasnili su nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

foto: Printscreen/N1

Prema njihovim rečima, o čitavom slučaju obavešteni su novosadski Viši sud i Osnovno javno tužilaštvo, koji su pokrenuli istragu protiv G. V. i J. A. zbog sumnje da su teško povredili D. S.

- Istraga je u toku i nikakve dalje informacije u vezi s ovim slučajem do njegovog okončanja neće biti saopštene javnosti - rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Povređeni D. S. se oseća dobro i dalje se nalazi u pritvoru u novosadskom Okružnom zatvoru gde čeka na odsluženje zatvorske kazne zbog razbojništva.

Podsetimo, novosadski Okružni zatvor je ustanova poluotvorenog tipa, mada po stepenu obezbeđenja i po izgledu podseća na kazneno-popravni zavod zatvorenog ili strogo zatvorenog tipa. U njemu borave kako pritvorenici tako i osuđenici za lakša krivična dela i kažnjenici u prekršajnom postupku.

Upravo zbog toga ovaj zatvor nije poznat po tučama ili drugim težim incidentima među zatvorenicima. Kapacitet odeljenja za pritvor je 164 mesta, a odeljenja za izdržavanje kazne 140.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.