KAKO JE PALA SRPSKA PORODICA ESKOBAR: Kralj kokaina dva meseca ranije načinio fatalnu grešku! (FOTO)
Foto: Slađana Stojanović

uhapšeni otac, sin i zet

KAKO JE PALA SRPSKA PORODICA ESKOBAR: Kralj kokaina dva meseca ranije načinio fatalnu grešku! (FOTO)

Mreža Radoslav Cvijović (63), saradnik Kosmajca i Čumeta, označen je kao organizator kriminalne grupe koja trguje kokainom i sumnja se da je jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu

Objavljeno: 11.11.2017. 13:40h
  • 133

Radoslav Cvijović Cviko (63), koji je u spektakularnoj akciji uhapšen u Novom Sadu pod sumnjom da je šef međunarodne narko-bande, bio je blizak saradnik Ljubiše Buhe Čumeta i dobar je prijatelj kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca. Obaveštajni podaci ukazuju da je on jedan od vodećih narko-bosova na Balkanu.

- Na jednoj od ranijih fotografija, na kojoj su snimljeni Kosmajac i Čume, našao se i misteriozni čovek, koji je bio nepoznat široj javnosti. Taj čovek je bio Cvijović - objašnjava izvor.

Policija je pretresla veliki broj objekata koji su u njegovom vlasništvu i vlasništvu njegove porodice u Srbiji, a u Novom Sadu i Češkoj nađeno oko osam kilograma kokaina, 110.000 evra, a zaplenjeno im je i nekoliko automobila.

foto: Slađana Stojanović


 

Cvijović je hapšen i ranije, ali do sada nije bilo dovoljno dokaza da se procesuira za trgovinu narkoticima, već se teretio samo za nedozvoljeno držanje pištolja. Posle hapšenja 2009. u akciji „Morava“ tadašnji direktor policije saopštio je da je on deo „crnogorskog ogranka narko-mafije“, a mediji su ga povezivali i sa grupom „Amerika“.

foto: Slađana Stojanović


Kako je MUP juče saopštio, u zajedničkoj akciji BIA, SBPOK i Tužilaštva za organizovani kriminal, osim Cvijovića, u Novom Sadu je uhapšen i njegov pašenog Slavko Pavlov (40), inače teniski trener. Istovremeno, u Pragu su lisice na ruke neposredno nakon primopredaje osam kilograma i 400 grama kokaina stavljene i Cvijovićevom sinu Branislavu (39), kao i Josipu Capiku (59) i Branislavu Bikiću (45).

foto: Slađana Stojanović

- Radoslav Cvijović sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama - saopštila je juče policija. Izvor iz istrage objašnjava da je policija krenula u veliku akciju pošto je u četvrtak oko 13 sati u Pragu pronađen kokain čija je vrednost preko 320.000 evra.


- Akcija je trajala nekoliko meseci, u saradnji srpske i češke policije otkriveno je da je ova kriminalna grupa kokain unosila u Evropu preko luka u Holandiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju. Međutim, pre oko dva meseca grupa je odlučila da kokain preusmeri iz Italije na Češku i Mađarsku. Jedan od razloga, kako je otkriveno, jeste to što je u Italiji ova droga jeftinija. Naime, na italijanskom tržištu kilogram košta oko 27.000 evra, a u Češkoj 40.000 evra - objašnjava izvor.

(Espreso.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media