OD NJEGOVE PESNICE SU DRHTALI SVI: On je bio jedan od najjačih boksera devedesetih i kralj uličnog fer pleja (FOTO) (VIDEO)
Foto: Legende devedesetih

IMAO JE SNAŽNU EKIPU

OD NJEGOVE PESNICE SU DRHTALI SVI: On je bio jedan od najjačih boksera devedesetih i kralj uličnog fer pleja (FOTO) (VIDEO)

Jedan od žestokih momaka devedesetih...

Objavljeno: 16:47h

Žorž Stanković, jedan od najjačih naših boksera, kako u ringu, tako i van njega u čuvenim fer tučama. Pripadao je staroj gardi žestokih momaka i jedan je od prvih koji je u Beogradu oformio snažnu ekipu, koja je posle za njega radila i u inostranstvu. Kada su došle devedesete, već je bio bogat čovek i vodio je legalne unosne poslove i držao brojne lokale.

Ubijen je '93. navodno zbog sukoba sa Kobrom. 10 godina kasnije ubijen je i Kobra.

Milivoje Matović zvani Miša Kobra je rođen u Srbiji. U Beogradu je vozio taksi. 80-ih odlazi u Nemačku. Tamo je postao odličan pokeraš, kada je i dobio nadimak Kobra. U Australiju je stigao 1986-e i neko vreme radio kao taksista, ali se vrlo brzo, zahvaljujući pokeru podigao dosta visoko.

Večeri kada je ubijen, Miša se žalio da mu prete neki ljudi, jer je imao neraščišćene račune sa članovima porodice pokojnog Žorža Stankovića. Ubijen je u sačekuši, kada su mu ispaljena tri metka u stomak.

Miša Kobra je početkom 90-ih imao sukob sa Žoržom Stankovićem zbog toga što je ovaj maltretirao Mišinog mlađeg brata Bracu. Kada je Miša upozorio Žorža da mu ne dira brata zbog kockarskih dugova, koje će on da podmiri, Stanković je u Australiju poslao svog sina Baticu da preti.

Mišin drug i vicešampion u boksu, Boža Cvetić, ispričao je: "Vadio je pištolj na nas. Ja sam ga bacio preko stola na ulicu i posle toga je Batica deportovan u Srbiju."

U međuvremenu, Mišin brat Braca ubijen je, a '93. je ubijen i Žorž Stanković. Tri godine kasnije stradao je i Batica Stanković, ali se potom na Mišu Kobru okomio Jovica Ciganin.

"Jovica je 2003. napao Mišinu ženu, ja sam ga složio na pod, a Miša mu je pucao iz u usta. Ciganin je preživeo i nastavio da preti Miši i meni. Kada je Miša ubijen 2003. svi australijski mediji su nekoliko dana pisali o tome kao o obračunu u srpskom podzemlju u Sidneju", ispričao je Boža.

(Espreso.co.rs / Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.