FILMSKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Izvadili pištolje ispred ulaznih vrata i onda HAPSILI OPASNE KRIMINALCE! (VIDEO)
Foto: MUP

svaka čast!

FILMSKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Izvadili pištolje ispred ulaznih vrata i onda HAPSILI OPASNE KRIMINALCE! (VIDEO)

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal

Objavljeno:

Nakon višemesečne međunarodne istrage usmerene na sprečavanje krijumčarenja ljudi, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa policijskim službenicima iz Beograda i Subotice, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba na teritoriji Beograda i Subotice.

Ova organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je od prve polovine septembra do druge polovine novembra 2017. godine organizovala prebacivanje preko državne granice između Srbije i Mađarske više od 100 ilegalnih migranata, kojima su potom omogućili nedozvoljeni tranzit do Austrije.

Uhapšeni su Ž. J. (1981), B. A. (1978), B. S. (1973), S. A. (1982), A. R. (1992) i T. M. (1985), svi iz Beograda, kao i dvojica državljana Pakistana P. S. (1992) i M. M. (1985).

Organizovana kriminalna grupa, koju su predvodili Ž. J. i B. A. osumnjičena je da je obezbedila za ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije, prihvat u Beogradu i to preko uhapšenih državljana Pakistana, a zatim su organizovali njihov prevoz do granice sa Republikom Mađarskom.

Nakon nedozvoljenog prelaska u Mađarsku ova grupa je organizovala migrantima i tranzit automobilima preko teritorije Mađarske sve do Austrije.

Osnovano se sumnja da se imovinska korist koju su ostvarili članovi organizovane kriminalne grupe, za izvršen tranzit 108 migranata, kretala oko 600 evra po jednom migrantu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pogledajte akciju hapšenja:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.