Ljuba Zemunac je ignorisao Gorana Vukovića! PITAO JE GIŠKU ŠTA DA RADI, A OVAJ MU JE ODGOVORIO SA SAMO DVE REČI!
Foto: Youtube printscreen, Privatna arhiva

NAJVEĆA NEREŠENA UBISTVA 90-TIH!

Ljuba Zemunac je ignorisao Gorana Vukovića! PITAO JE GIŠKU ŠTA DA RADI, A OVAJ MU JE ODGOVORIO SA SAMO DVE REČI!

Kada su Zemunac i njegovi počeli da šikaniraju Vukovića, on se žalio Giški, koji je bio u italijanskom zatvoru, i pitao ga šta da radi. Ovaj mu je odgovorio u samo dve reči

Objavljeno: 15:20h

Posle pogibije Đorđa Božovića Giške, glavnog čoveka beogradskog podzemlja, kako su ga nazivali nemački novinari, Goran Vuković Majmun je među Voždovčanima spontano zauzeo njegovo mesto.

Govorilo se da je, koliko opasan, toliko i sposoban da pravi novac. Njegovi poznanici su pričali da je u poslovima koje je vodio u inostranstvu mesečno zarađivao između 50.000 i 100.000 tadašnjih nemačkih maraka. Ni prihodi od ovdašnjih kombinacija nisu bili zanemarljivi.

SADA JE I ZVANIČNO! Jelena Marjanović je ubijena metalnom štanglom dužine do 50 centimetra sa zadebljanjem na vrhu!

Politički angažman!

U međuvremenu je Vuković odlučio da se politički angažuje, na specifičan način. Počelo je izjavom koju je dao u novinama: „Oni nas izazivaju, a mi molimo boga da dođe još jedan 9. mart, ne da se borimo politički, već da se bijemo s policijom, kao što je to radio Giška.“

Ipak, u junu 1994. opredeljenje za tuču menja odlukom da bude kandidat za poslaničku listu SPO na opštini Voždovac. Postao je aktivan na način koji će kasnije i nekim drugima postati praksa. Prema priči mladića koji je povremeno bio u družini s Voždovca, Vuković ih je okupio uoči prvih višestranačkih izbora na opštini. Saopštio im je da će na izborima pobediti kandidat SPO, a da je njihov zadatak da čine nepodopštine opštinskim čelnicima tada vladajućeg SPS, ali „ništa preterano“; da ih vređaju pred drugima, prave im sitne imovinske štete, malo zaplaše, pišu grafite, obaveste komšije koliko kradu...

S druge strane, organizovao je da se siromašnim građanima pod etiketom SPO nose paketi s namirnicama i higijenskim sredstvima, da se njihovoj deci kupi ako nešto manjka, da prema njima budu ljubazni.

foto: Privatna arhiva

„Imao sam 19 godina i nisam verovao da neko može unapred da kaže ko će pobediti na izborima. Mislio sam da preteruje. Na kraju, bio je u pravu“, ispričao je ovaj sagovornik. Kasnije je saznao da je Vuković zauzvrat dobio lokacije za gradnju stambenih i poslovnih objekata.

Senka Ljubinog ubistva!

Uprkos svemu što je činio, neprekidno ga je pratila senka ubistva koje je ostalo bez premca po važnosti kada je reč o srpskoj mafiji. Dok je Vuković svoj čin opisao kao reakciju na fizički nasrtaj i stalne pretnje Ljube Zemunca koje ničim nije izazvao, Ljubini prijatelji bili su uvereni da je likvidaciju sproveo u dogovoru s nemačkom policijom.

Zanimljivo svetlo na sve okolnosti baca svedočenje kriminalca kojem se, potvrdile su godine poznanstva, može verovati:

- Voždovčani i ekipa oko Zemunca nikad se nisu voleli. U vreme kada je Vuković bio u Frankfurtu, Giška je služio kaznu u italijanskom zatvoru. Ljuba i njegovi nisu dozvoljavali da im bilo ko ulazi u „dvorište“, hteli su da sve drže za sebe. Kada su počeli da šikaniraju Vukovića, ovaj je preko prijatelja koji je išao u posetu Giški poručio: „Ne daju mi da radim, hoće da me izbace iz Frankfurta. Šta da radim?“ Giška mu je odgovorio u samo dve reči.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.