TURČINE, IMAM NEŠTO ZA TEBE, VIKAO JE: Pacijent u Prijepolju nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći!
Foto: Stefan Jokić

NAPAD

TURČINE, IMAM NEŠTO ZA TEBE, VIKAO JE: Pacijent u Prijepolju nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći!

Policija je brzo stigla, savladala napadača i stavila mu lisice na ruke

Objavljeno: 12:44h

Pacijent Veljko M. u subotu ujutru ušao je u prostorije Hitne pomoći i verbalno napao doktorku Ivanu Pajović, a zatim je nožem nasrnuo na tehničara Amela Baliju pokušavši da ga ubode u stomak, i uputivši mu niz uvreda na verskoj osnovi.

Spretnom reakcijom, Balija je izbegao napad a zatim se zaključao u sobu za tehničare. Policija je brzo stigla, na hodniku savladala napadača i stavila mu lisice na ruke.

Pored toga što pružaju pomoć najugroženijim građanima tokom 24 sata dnevno, kako u svojim prostorijama tako i na terenu lekari, medicinske sestre i tehničari neretko strepe i za svoj život. Dok su se spremali da krenu na intervenciju i izađu na teren, u subotu ujutru dežurna ekipa hitne pomoći preživela je pravi horor gde pukom srećom niko nije povređen.

- Čuo sam telefonski poziv za pomoć i kako doktorka Pajović razgovara i daje savet ugroženom pacijentu. Dok je ona pričala u ordinaciju je ušao pacijent Veljko, kojeg smo poznavali od ranije, seo na krevet i uputio niz pogrdnih kritika na izgled doktorke. Nakon što je ugledao mene, ustao je i kazao "gde si ti Turčine, imam nešto za tebe", zatim je podigao duksericu izvadio nož i krenuo da me ubode u stomak. Uhvatio sam ga za ruku, posle čega je on počeo da histeriše i viče, a ja sam utrčao u sobu za tehničare i zaključao se. Sa druge strane vrata čule su se pretnje da će me zaklati i najgore nacionalističke uvrede”, uplašeno je rekao Amel Balija.

Inače, ovo nije prvi put da zaposleni u službi Hitne pomoći preživljajaju napade, međutim o njima se u javnosti se ne govori, rekao nam je tehničar Aleksandar Drašković.

Služba hitne pomoći posluje u sklopu Doma zdravlja u Prijepolju i izuzev portira koji se nalazi na ulaznim vratima nema službu obezbeđenja.

(Espreso.co.rs / Sandžačke.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.