NAJVEĆA MISTERIJA SLUČAJA JELENE MARJANOVIĆ: Da je pronađen ovaj DOKAZ ubistvo bi bilo rešeno
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

još nema kraja

NAJVEĆA MISTERIJA SLUČAJA JELENE MARJANOVIĆ: Da je pronađen ovaj DOKAZ ubistvo bi bilo rešeno

- Pronalaskom oružja kojim je neko ubijen slažu se činjenice

Objavljeno: 17.10.2017. 15:28h
  • 4

Ko je i kako ubio pevačicu Jelenu Marjanović može sa sigurnošću da bude utvrđeno analizom oružja kojim je zločin počinjen, ali ni posle godinu i po dana nije otkriveno šta se sa njim desilo.


ŽENA JE TUKLA TIGANJEM DO SMRTI? Zoran ju je povredio, a ONA JE PRAVI UBICA! Preokret u istrazi!


PEVAČICI SKINUTA BURMA S RUKE NAKON ŠTO JE UBIJENA! Otkriveno o čemu su ćutali Marjanovići!

- Oružje kojim je izvršeno krivično delo jedan je od krucijalnih dokaza jer pokazuje način na koji je to delo učinjeno - kaže za Blic advokat Ivan Bajazit.

Fotografije sa obdukcije Jelene Marjanović su ukazale na to da je korišćen oštar predmet. Užasne, snažne povrede jasno ukazuju na to da je Jelena ubijena iz strasti - ubica je žrtvu napao s leđa, udarajući je oštrim predmetom (šrafcigerom ili čekićem) najviše po sredini i po desnoj strani glave. Nije se zaustavio kada je pala, već ju je udarao i dalje.

Iako je nedeljama nakon ubistva policija pretraživala šire područje mesta gde je Jelena ubijena, od predmeta koji je korišćen u ovom monstruoznom zločinu nije bilo ni traga ni glasa. Kanal u Crvenki, gde je telo nađeno, isušen je nekoliko puta, sve šiblje i trava isečeni su, divlja deponija na kraju nasipa raščišćena je, pregledani su kontejneri na putu ka Crvenki, pretresene su sve kuće u tom mestu, ali bezuspešno.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

To što oružje nije nađeno, moglo bi da ukazuje da je zločin dobro osmišljen i da ga je ubica poneo sa sobom, rešivši ga se negde gde policija neće tražiti. A za to je, moglo bi se reći, imao dovoljno vremena pošto je od trenutka kada je Jelena Krsmanović nestala, to jest kada je ubijena, do pronalaska tela prošlo više od 20 sati.

U blizini mesta gde je nađeno telo pevačice su Dunav, ali i tri kanala na putu između Crvenke i Borče, gde je ubica mogao da se reši oružja. Takođe, mogao ga je baciti i u šumu koja vodi ka šljunkari u blizini mesta gde je pevačica ubijena. A mogao ga je odneti i na drugi kraj grada jer je policijska potraga za nestalom pevačicom započeta kasno u noć nekoliko sati pošto je, prema tvrdnjama supruga Zorana Marjanovića, poslednji put viđena.

Stručnjaci sa kojima smo razgovarali naglašavaju da je oružje kojim je izvršeno neko krivično delo najbitniji dokaz u rešavanju slučaja.

- Pronalaskom oružja kojim je neko ubijen slažu se činjenice. Ono je jedan od tri stuba u rešavanju slučaja. Ono predstavlja način na koji je neko ubijen - naglašava advokat Ivan Bajazit.

Istog mišljenja je i kriminolog Zlatko Nikolić.

- Uvek je sredstvo izvršenja jako važno za sam proces istrage jer ono može odvesti do ubice i do odgovora kako je ubica izvršio krivično delo. Međutim, ono nije najneophodnije jer se može i bez njega zaključiti kako je neko ubijen. Postoje i drugi dokazi i druga sredstva - zaključuje on.

(Espreso.rs / Blic)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media