UTAJILI 2 MILIONA EVRA NA FORU! Uroš i Ana Milovanović su falsifikatom papira iz devet ambasada izveli akciju koja će se prepričavati! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

OPASNI IGRAČI

UTAJILI 2 MILIONA EVRA NA FORU! Uroš i Ana Milovanović su falsifikatom papira iz devet ambasada izveli akciju koja će se prepričavati! (FOTO)

Narudžbine cigareta su bile naročito luksuzne, a među njima se izdvajaju boksovi cigarilosa marke „Toskanelo“. Ukupna suma za koju je oštećen budžet Srbije iznosi 2.240.000 evra

Objavljeno:

Da bi izbegli carinjenje luksuznih parfema, alkoholnih pića i cigareta, sumnja se da su Uroš i Ana Milovanović - vlasnici firme „Real Diplomatique“ falsifikovali narudžbine iz devet ambasada i tako utajili više od dva miliona evra, saznaje "Blic“.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su oni od jula 2015. do marta prošle godine u Srbiju - preko aerodroma „Nikola Tesla“ i Luke Beograd - uneli neverovatnih 156.108 boksova cigareta, 687 raznih flaša raznih alkoholnih pića te 8.455 komada parfema.

OVAKO SU ZEMUNCI HARALI BEOGRADOM I UBIJALI KONKURENCIJU: Policijske rotacije i rafalna paljba odvele u smrt NAJVEĆE BOSOVE BG PODZEMLJA!

foto: MUP Srbije

Narudžbine cigareta su bile naročito luksuzne, a među njima se izdvajaju boksovi cigarilosa marke „Toskanelo“. Ukupna suma za koju je oštećen budžet Srbije iznosi 2.240.000 evra.

Navodne narudžbine ovih proizvoda stizale su iz ambasada Velike Britanije, Maroka, Tunisa, Finske, Švedske, Slovačke, Rumunije i Kanade, kao i međunarodne misije OEBS u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave, porudžbine su, zapravo, bile falsifikovane, za šta su iskorišćeni akti protokola Ministarstva spoljnih poslova, kako bi se roba namenjena diplomatskim predstavništvima izuzela od PDV i ostalih dažbina.

Nakon ovakvog „falš carinjenja“, roba je ulazila u Srbiju, ali je potom prodavana dalje, u našoj zemlji i inostranstvu - a ne dopremana ambasadama.

foto: MUP Srbije

Prema nezvaničnim saznanjima, roba se često vraćala i u zemlje iz kojih je došla kako bi, ocarinjena, bila prodavana na tamošnjim tržištima.

U akciji je uhapšeno 13 carinika koji su dozvolili ovo krivično delo: Zorica S. (47), Miroslav Z. (32), Ljiljana A. (63), Nataša A. (44), Dejan P. (43), Martin S. (48), Krešimir S. (53), Vasilije M. (42), Vladan N. (54), Tatjana O. (48), Miroslav R. (40), Slađana Đ. (46) koji su radili na aerodromu i Vida S. (47), koja je radila u luci.

Ipak, 13 uhapšenih carinika (po svemu sudeći) nisu bili upoznati sa prevarantskom šemom, pa je protiv njih podnesena krivična prijava „samo“ za nesavestan rad u službi.

I u saopštenju Uprave carina apostrofira se nemar, a ne kriminalno udruživanje carinika, ali naglašava da je ovo još jedan u nizu koraka u borbi protiv sive ekonomije i šverca.

I dok je Ana Milovanović uhapšena istog dana, policija za sada traga za Urošem, koji je u Agenciji za privredne registre naveden kao direktor preduzeća. Početni kapital firme bio je 1.000 dinara. Firma su registrovali 2. aprila 2015. Ana Milovanović i Milan Vojnović, koji je zajedno sa prezimenjakom Danetom i suvlasnik „Real Diplomatique“. Već nekoliko meseci kasnije - prevara je počela.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.