SAŠA KOVAČEVIĆ PAO S 400 KILA KOKAINA VELIKE ČISTOĆE! Vrednost droge koju su mu našli 184 MILIONA EVRA!
Foto: MUP Srbije

biznis na veliko

SAŠA KOVAČEVIĆ PAO S 400 KILA KOKAINA VELIKE ČISTOĆE! Vrednost droge koju su mu našli 184 MILIONA EVRA!

- Droga je najverovatnije kupljena u Južnoj Americi, odakle je jahta i plovila, i nije mogla biti plaćena manje od 20 miliona evra - otkrili su istražitelji

Objavljeno: 10:13h

U velikoj akciji pod nazivom „Okeanska trka“ portugalska policija je na jednoj jedrilici u blizini Kariba zaplenila 400 kilograma kokaina visoke čištoće i uhapsila jednog Italijana, kao i čoveka pod imenom Saša Sale Kovačević (45).

Sale Kovačević, kako su preneli mediji, ima crnogorski pasoš, ali se još uvek čeka potvrda da li je reč o čoveku s tim imenom ili je koristio falsifikovane isprave. Njegova fotografija, kao i otisci prstiju biće poslati crnogorskoj i srpskoj policiji.

- Ovo je najveća zaplena droge u Portugalu. Policija je procenila da 400 kilograma kokaina visokog kvaliteta na crnom tržištu vredi 184 miliona evra. Jedrilica je praćena tokom plovidbe Atlantskim okeanom i zaustavljena je kad je ušla u portugalske vode. U akciji je učestvovala i portugalska specijalna policija, ali i vojska, mornarica i vazduhoplov - otkrili su mediji.

Brod „Gioia“, kako prenose, registrovan je u Trstu i imao je više vlasnika, čija imena nisu otkrivena.

- Istraga je u toku i još uvek se proverava da li su vlasnici jedrilice bili povezani sa Italijanom Faustom Orom (58) i Kovačevićem, koji su na njoj uhapšeni. Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi i još uvek se radi na otkrivanju svih njenih članova - pišu portugalski mediji.

Italijan, s kojim je uhapšen Kovačević, u Đenovi je bio poznat pod nadimkom Kovač. Policija smatra da su on i Kovačević bili samo kuriri.

foto: MUP Srbije

- Droga je najverovatnije kupljena u Južnoj Americi, odakle je jahta i plovila, i nije mogla biti plaćena manje od 20 miliona evra. Verujemo da je čovek koji je uhapšen pod imenom Kovačević zapravo na brodu bio u ime kupca i da je on kontrolisao pošiljku. U prvom trenutku policija je pronašla tek nekoliko kilograma kokaina. Tek kada je jedrilica prebačena u luku, otkrivena je ogromna količina, koja je bila dobro skrivena u plastičnim vrećama u prtljažniku - otkrili su istražitelji koji su radili na slučaju.

Dobrosav Gavrić, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog presude kojom je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana uhapšen je u Kejptaunu kao Saša Kovačević.

foto: Shuterstock

U martu 2011. policija je posle jedne pucnjave kod njega pronašla pet grama kokaina i dokumenta na ime Saša Kovačević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.