UHAPŠENI CARNICI: Ojadili budžet za dva miliona evra!
Foto: Uprava carine

MUP Saopštio

UHAPŠENI CARNICI: Ojadili budžet za dva miliona evra!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Upravom carina, a po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su 13 carinskih službenika

Objavljeno:

Takođe, uhapšena je i još jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da su na osnovu falsifikovane dokumentacije oslobodili od plaćanja carinskih dažbina i PDV za akciznu robu jedno privredno društvo i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra, navodi se u saopštenju MUP.

U nastavku akcije usmerene na borbu protiv sive ekonomije i ilegalnog prometa duvana, duvanskih proizvoda, akcizne i druge robe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja, u Beogradu su uhapšeni carinski službenici Z. S. (1970), M. Z. (1985) , V. S. (1970), LJ. A. (1954), N. A. (1973), D. P. (1974), M. S. (1969), K. S. (1964), V. M. (1975), V. N. (1963), T. O. (1969), M. R. (1977) i S. Đ. (1971). Uhapšeno je i odgovorno lice privrednog društva „CD Real Diplomatique“ A. M. (1984). Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni carinski službenici u periodu od jula 2015. do marta 2016. godine nesavesnim postupanjem, primili u rad nekompletnu, nepravilno popunjenu i falsifikovanu dokumentaciju, kojom je privredno društvo „CD Real Diplomatique“ prikazalo razduženje 156.108 boksova cigareta, 687 boca raznovrsnog alkoholnog pića i 8.455 komada raznih parfema. Kako se sumnja, u dokumentaciji je lažno predstavljeno da su navedeni akcizni proizvodi bili namenjeni nekim stranim ambasadama u Beogradu i jednoj međunarodnoj organizaciji. Na osnovu tako falsifikovane i nepotpune dokumentacije i lažnog predstavljanja činjenica, carinski službenici oslobađali su od plaćanja carinskih dažbina, PDV-a, akciza i drugih posebnih dažbina navedeno preduzeće, čime su oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra, a za koliko su utajila porez odgovorna lica privrednog društva „CD Real Diplomatique“. Policija intenzivno traga za još jednom osobom. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.