GDE JE NESTAO DEJAN ANĐUS? Posle HAJKE NA NJEGA, ni traga ni glasa od novinara!
Foto: Filip Plavčić

u zemlju propao

GDE JE NESTAO DEJAN ANĐUS? Posle HAJKE NA NJEGA, ni traga ni glasa od novinara!

Espreso istražuje šta se dešava s poznatim novinarom

Objavljeno: 19:32h

Prošla su dva meseca od kako je na slobodu pušten Dejan Anđus, a slučaj koji je potresao zemlju potpuno je zaboravljen, po sistemu "svako čudo tri dana".

Tada je i poslednji put izašla u medijima vest o ovom novinaru, koji je uhapšen i proveo mesec dana u pritvoru zbog sumnje na iznuđivanje novca od jednog biznismena.

Protiv Anđusa je u toku istraga za krivično delo iznude za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Anđus se branio ćutanjem, odnosno nije iznosio svoju odbranu.

Anđus ćuti i dalje, pa iako je naš portal od njegovog puštanja na slobodu pokušao nekoliko puta da stupi u kontakt sa novinarem Anđusom, on nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Emisija na KCN-u ne emituje se od njegovog hapšenja!

foto: Filip Plavčić

Koji je pravi razlog hapšenja?

Anđus je mesec dana pre hapšenja u emisiji „Da se ne lažemo“ na Kurir TV pričao o tome kako Aleksandar Vučić vođama navijača namešta unosne državne poslove, pa se osnovano sumnja da je uhapšen zbog kritike vlasti, na šta su ukazala i novinarska udruženja. Podsetimo, Anđus je nakon gostovanja na Kurir TV priveden u BIA na informativni razgovor.

CRNA SLUTNJA TVITERAŠA: Anđus je veliki problem za režim, KOJI SE MOŽE REŠITI SAMO IZNENADNIM INFARKTOM U ZATVORU!

MUP je saopštio da je D. A. uhapšen nakon što je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra, kao i da je od oštećenog u više navrata zahtevao veće sume novca.

Prema saznanjima lista Kurir, navodno oštećeni je biznismen Milojica Marković, direktor firme „Europark“ i „Sremput Ruma“, u čijoj firmi je Anđus doskoro bio zaposlen.

VLAST HAPSI NOVINARE: Vučić zapravo uhapsio Dejana Anđusa zbog kritike, a kao izgovor organizovali da ga optuže za iznudu pod sumnjivim okolnostima! (VIDEO)

On je dobio otkaz, a postavlja se pitanje da li je biznismen prijavio navodnu iznudu baš u trenutku kada je Anđus "progovorio".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.